You are currently viewing MĂRTURISIREA EVANGHELIEI LUI HRISTOS ÎN CONTEXTUL NEVOILOR LUMII NOASTRE -SLUJIRE ARHIEREASCĂ LA CATEDRALA DIN TÂRGOVIȘTE-

MĂRTURISIREA EVANGHELIEI LUI HRISTOS ÎN CONTEXTUL NEVOILOR LUMII NOASTRE -SLUJIRE ARHIEREASCĂ LA CATEDRALA DIN TÂRGOVIȘTE-

     

     

 

   Slujba Sfintei Liturghii a fost săvârșită sâmbătă, 23 februarie 2019, la Catedrala din Târgoviște, de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, însoțit de preoți și diaconi.

   Cu acest prilej, Înaltpreasfinția Sa a hirotonit întru preot, pe seama Parohiei Ciocănești II, Protoieria Titu, pe tânărul diacon Oprea Nicolae Georgian, absolvent al Facultății de Teologie și Științele Educației a Universității Valahia din Târgoviște.

   În cuvântul său, Înaltul Ierarh a evocat personalitatea Sf. Mc. Policarp al Smirnei, evidențiind exemplul său misionar, fundamentat pe mărturisirea vie a credinței în Hristos, în contextul concret al necesităților pastorale ale comunității sale, precum și necesitatea de a aprofunda, cu fidelitate, principiile evanghelice conform nevoilor pastorale ale lumii noastre.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI