You are currently viewing MESAJUL DE CONDOLEANŢE AL ÎNALTPREASFINŢITULUI PĂRINTE MITROPOLIT NIFON CU PRILEJUL SLUJBEI DE ÎNMORMÂNTARE A PĂRINTELUI NICOLAE VLĂSCEANU -5 martie 2020-

MESAJUL DE CONDOLEANŢE AL ÎNALTPREASFINŢITULUI PĂRINTE MITROPOLIT NIFON CU PRILEJUL SLUJBEI DE ÎNMORMÂNTARE A PĂRINTELUI NICOLAE VLĂSCEANU -5 martie 2020-

   Cu tristeţe, am aflat de trecerea la cele veşnice a Părintelui Nicolae Vlăsceanu, fost preot paroh la Parohia Cornetu,Protoieria Titu.
   Mutarea din această viață a Părintelui Nicolae Vlăsceanu reprezintă o mare pierdere pentru familie, comunitatea parohială pe care a slujit-o și pentru toți cei care l-au cunoscut, rămânând în memoria tuturor prin intermediul bunăvoinței și a disponibilității sale.
   Imaginea sa de tată și soț iubitor, de preot implicat în viața comunităților pe care le- păstorit, cu vrednicie, va rămâne în sufletele celor apropiați, ca mărturie a împlinirii vocației sale clericale și familiale.
   Părintele Nicolae Vlăsceanu s-a născut în ziua de 24 aprilie 1953, în localitatea Dobra, judeţul Dâmbovița, ca fiu al unor buni creştini, de la care a deprins ataşamentul faţă de Ortodoxia străbună. A urmat cursurile Seminarului Teologic din București, în perioada 1973-1978. În anul 1978, s-a căsătorit cu tânara Constanța, cu care a avut patru băieți, dintre care doi preoți.

   Ca fii credincioşi ai Bisericii noastre Ortodoxe avem certitudinea că moartea reprezintă doar o trecere, poate dificilă şi dureroasă, spre casa Tatălui ceresc, o punte spre viaţa veşnică, pe care nu mergem niciodată singuri, ci, ca întotdeauna pe drumurile vieţii, însoţiţi tainic de Domnul şi Mântuitorul nostru Iisus Hristos, care are, mereu, ultimul cuvânt în viaţa noastră.

   În aceste grele momente, suntem alături de familia Părintelui Nicolae Vlăsceanu pe care o mângâiem şi o asigurăm de rugăciunile noastre, mulţumindu-I Bunului Dumnezeu pentru viaţa vrednicului Său slujitor, Părintele Nicolae, Îl rugăm să-i aşeze sufletul întru lumina şi iubirea Sa!
   Dumnezeu să-l ierte şi să-l odihnească în pace!

 

   † NIFON

Arhiepiscop şi Mitropolit