You are currently viewing MESAJUL ÎNALTPREASFINȚITULUI PĂRINTE ARHIEPISCOP ȘI MITROPOLIT NIFON CU OCAZIA GALEI PREMIILOR UNIUNII ZIARIȘTILOR PROFESIONIȘTI DIN ROMÂNIA, FILIALA DÂMBOVIȚA

MESAJUL ÎNALTPREASFINȚITULUI PĂRINTE ARHIEPISCOP ȘI MITROPOLIT NIFON CU OCAZIA GALEI PREMIILOR UNIUNII ZIARIȘTILOR PROFESIONIȘTI DIN ROMÂNIA, FILIALA DÂMBOVIȚA

   Evenimentul organizat astăzi de către Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România, filiala Dâmbovița, reprezintă o celebrare a excelenței locale din perspectiva uneia din cele mai importante instituții din ambientul democratic românesc, deoarece mass-media este instrumentul social cel mai important de comunicare al lumii noastre.
   Presa reprezintă o necesitate pentru lumea contemporană, căci este instituția care are ca obiectiv corecta și justa informare a societății, dar și misiunea de a corija, uneori, erorile și de a amplifica exemplele pozitive pentru a fi urmate de cât mai mulți. Desigur, nu întotdeauna este așa, iar deontologia profesională este adesea trădată, în favoarea unor mărunte și lacome interese. Dar, presa are o misiune importantă în societatea noastră, ea trebuind nu doar să informeze, ci să și educe cititorii spre tot ceea ce este drept, bun și frumos, aprofundând valorile națiunii noastre, care are o bogată și rodnică tradiție spirituală și culturală.
   Într-o lume aflată în permanentă schimbare, mass-media ne aduce mai aproape unii de alții și ne poate oferi posibilitatea de a ne cunoaște mai bine unii pe alții, de a interacționa și de a colabora. A contribui la cultura comuniunii este un deziderat al mass-mediei de astăzi, dar și o necesitate a lumii contemporane, deoarece comunicarea trebuie să ducă la comuniune și la aprofundarea colaborării dintre oameni și comunități.
   Biserica străbună, mamă și învățătoare a neamului nostru, consideră că numai promovând valorile tradiționale ale spațiului nostru românesc și creștin deopotrivă, mass-media își poate aduce o contribuție decisivă la propășirea națiunii și la mai binele țării noastre.
   A pune în permanență în centrul intereselor și preocupările omul, a sluji adevărul, a promova dreptatea, a cultiva buna înțelegere dintre oameni și a aprofunda comuniunea sunt tot atâtea obiective pe care presa de astăzi trebuie să le urmărească, ne alunecând în tentația distorsionării realității pentru nicio rațiune.
   Apreciind la justa ei valoare slujirea jurnalistică, dar și activitatea instituției dumneavoastră, în particular a domnului prof. George Coandă, decorat cu distincția Crucea Valahă de către Arhiepiscopia Târgoviștei, vă doresc multă sănătate, pace și succes în activitatea dumneavoastră.

Cu binecuvântări,

† NIFON

ARHIEPISCOP ŞI MITROPOLIT