You are currently viewing MESAJUL ÎNALTPREASFINŢITULUI PĂRINTE ARHIEPISCOP ȘI MITROPOLIT NIFON CU OCAZIA ZILEI ARMATEI ROMÂNE  -25 OCTOMBRIE 2022

MESAJUL ÎNALTPREASFINŢITULUI PĂRINTE ARHIEPISCOP ȘI MITROPOLIT NIFON CU OCAZIA ZILEI ARMATEI ROMÂNE -25 OCTOMBRIE 2022

Cu prilejul Zilei Armatei române transmit mesajul meu de binecuvântare tuturor militarilor din Garnizoana Târgoviște care slujesc patria, cu fidelitate, cu cinste și cu onoare.

Una dintre instituțiile fundamentale ale națiunii noastre, creștine și europene, care se bucură de încrederea conaționalilor noștri, alături de Biserică, Familie și Școală, Armata română este cea care ne conferă încredere, stabilitate și siguranță, fiind simbolul rezistenței noastre în fața tuturor vitregiilor vremurilor.

Transpare peste veacuri eroismul, dârzenia, curajul și vitejia numeroșilor soldați români, care cu credință tare și hotărâtă nu au pregetat să-și apere patria, Biserica și neamul în fața oricăror agresiuni, cu acea conștiință că prin jertfelnicia lor, visurile, speranța și valorile înaintașilor noștri nu pier niciodată, ci sunt duse mai departe, din generație în generație.

Aniversarea Zilei Armatei Române constituie o deosebită ocazie pentru a omagia această nobilă instituție, faptele de curaj și de vitejie ale tuturor militarilor care și-au slujit țara, cu credință și cu devotament, dar și rolul lor decisiv, în momentele hotărâtoare ale neamului nostru.

Pe câmpurile de bătălie, în lagăre sau în închisori, soldații români au fost animați de tăria nemuririi și de puterea credinței, pentru a-și apăra, chiar cu prețul vieții, ceea ce ei au iubit mai mult: familia, țara, credința și neamul.

În marile bătălii ale ultimului veac, la Carei, la Satu Mare sau la Oarba de Mureș, la Mărăști, la Mărășești sau Oituz, ori la Cotul Donului și în Munții Tatra, ostașii români au dat măsura vitejiei, a eroismului și a iscusinței lor.

Ca în toată istoria noastră, rolul și datoria fundamentală a Armatei este azi următoarea: apărarea integrității, a independenței și a suveranității noastre naționale, în orice condiții, oricând.

Fie ca Bunul Dumnezeu, să vă dăruiască tuturor multă sănătate, pace și bucurie, ocrotindu-vă viețile și familiile!

LA MULŢI ANI!

Cu binecuvântări,

† N I F O N

Arhiepiscop şi Mitropolit