You are currently viewing MESAJUL ÎNALTPREASFINŢITULUI PĂRINTE ARHIEPISCOP ŞI MITROPOLIT NIFON CU OCAZIA ZILEI DRAPELULUI NAŢIONAL -26 IUNIE 2020-

MESAJUL ÎNALTPREASFINŢITULUI PĂRINTE ARHIEPISCOP ŞI MITROPOLIT NIFON CU OCAZIA ZILEI DRAPELULUI NAŢIONAL -26 IUNIE 2020-

   Ziua Drapelului Național reprezintă o ocazie specială de a promova unul din cele mai cunoscute, mai iubite și importante simboluri ale neamului nostru românesc.
Prin simbolismul celor trei culori ale sale, drapelul românesc ne amintește de credința creștină, cu învățătura sa fundamentală despre Sfânta Treime și despre valorile care ne susțin, în istorie, dăinuirea noastră ca neam.
   Albastrul ne amintește de bunătate, înțelepciune, legea strămoșească și curaj, orientându-ne spre cer, ca simbol al spiritualității și al rectitudinii. Galbenul este simbol al prosperității, al puterii și al bogatelor noastre resurse spirituale și materiale, iar roșul este simbolul gloriei, al jertfei, al generozității și al dăruirii.
   Mult încercat în bătălii și devenit simbol al speranței, al unității și al victoriei, iar pe timp de pace semn de unitate, solidaritate și comuniune, Tricolorul românesc este binecuvântat de Biserica noastră strămoşească, de fiecare data, pentru a ne reaminti nouă, tuturor românilor, că avem datoria de a duce mai departe idealurile, speranțele și dorința de mai bine a înaintașilor noștri.
   Chiar și în aceste momente, în care încă ne confruntăm cu efectele acestei pandemii, Tricolorul românesc este dătător de speranță și de încredere, încurajându-ne să facem totul ca țara noastră, creștină și europeană, să prospere.
Vă împărtăşesc tuturor binecuvântări!

 

† NIFON,

Arhiepiscop şi Mitropolit

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI