You are currently viewing MESAJUL ÎNALTPREASFINȚITULUI PĂRINTE ARHIEPISCOP ȘI MITROPOLIT NIFON CU OCAZIA ZILEI INTERNAȚIONALE A COPILULUI -1 IUNIE 2019-

MESAJUL ÎNALTPREASFINȚITULUI PĂRINTE ARHIEPISCOP ȘI MITROPOLIT NIFON CU OCAZIA ZILEI INTERNAȚIONALE A COPILULUI -1 IUNIE 2019-

   Darul binecuvântat al Bunului Dumnezeu, copiii reprezintă speranța și bucuria lumii noastre, resursa cea mai de preț a Bisericii și a societății.

   An de an, cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului ne manifestăm, cu recunoștință, mulțumirea către Tatăl ceresc pentru binecuvântarea Sa, pe care ne-o transmite prin intermediul copiilor și aprofundăm rolul pe care aceștia îl au în viața noastră.

   Biserica noastră strămoșească consideră că cel mai important dar pe care îl putem oferi copiilor noștri este educația religioasă și morală, culturală și istorică, pentru ca ei să-și poată cunoaște și urma rostul vieții, precum și pentru a duce mai departe tezaurul identității noastre spirituale, creștine și românești.

   Credința pe care o transmitem copiilor este fundamentală pentru buna și integrala lor dezvoltare sufletească, dar și pentru mai binele lumii noastre de mâine.

   Prin intermediul a numeroase proiecte și activități, parohiale și eparhiale, în Arhiepiscopia Târgoviștei promovăm nevoile spirituale, culturale și educaționale fundamentale ale copiilor noștri.

   Considerăm că, alături de Biserica Ortodoxă, familia naturală și școala sunt fundamentele educaționale cele mai importante ale societății, care pot și trebuie să colaboreze în interesul copiilor.

   Cu toții, avem responsabilitatea de a ușura viața copiilor noștri, mai ales că printre ei sunt unii săraci, singuri și cu diferite nevoi, iar tuturor trebuie să le oferim ajutorul, aprecierea și iubirea noastră!

   Invoc milostiva binecuvântare a Tatălui ceresc asupra tuturor copiilor Eparhiei noastre, precum și asupra profesorilor și a părinților lor!

 

† NIFON

Arhiepiscop şi Mitropolit