MESAJUL ÎNALTPREASFINȚITULUI PĂRINTE ARHIEPISCOP ȘI MITROPOLIT NIFON CU PRILEJUL ȘEDINȚEI FESTIVE A CONSILIULUI LOCAL MUNICIPAL CU OCAZIA ZILEI MUNICIPIULUI TÂRGOVIȘTE -NAȘTEREA MAICII DOMNULUI, 8 SEPTEMBRIE 2020-

      Ziua Municipiului Târgoviștereprezintă pentru noi toți, locuitorii acestui binecuvântat oraș, un prilej de mare sărbătoare, de bucurie, de rememorare a impresionantului patrimoniu spiritual și cultural al istoricei Cetăți de Scaun muntene, pentru a găsi mereu noi și puternice imbolduri de a construi viitorul, cu responsabilitate, cu demnitate și cu hotărâre.

   Alegerea sărbătorii Nașterii Maicii Domnului ca Zi a Municipiului Târgoviște vorbește despre credința înaintașilor noștri, despre efervescența spirituală a contemporanilor și despre necesitatea de a transmite, cu fidelitate și cu statornicie, credința strămoșească, urmașilor noștri.
   De orașulnostru sunt legate numele unor numeroase personalități, evenimente sau instituții celebre, precum: Sf. Voievod Neagoe Basarab, Vlad Țepeș, Mihai Viteazul, Sf. Ier. Nifon, Patriarhul Constantinopolului și Mitropolitul Țării Românești, Ieromonahul Macarie, Diaconul Coresi, Scholagraeca et latina, ori Școala prozatorilor târgovișteni etc. Împreună, dau gloria acestei urbe și ne obligă să-i egalăm și să-i depășim, să contribuim la mai binele neamului nostru și al țării.
   Pe fiecare dintre dumneavoastră, Domnule Primar și doamnelor și domnilor Consilieri Municipali, poporul și Bunul Dumnezeu v-au hărăzit cu responsabilitatea de a administra cu mare conștiinciozitate și deplină dăruire treburile administrative, economice și sociale ale fostei capitale a Țării Românești.
   Este o mare onoare, demnitate și responsabilitate, fiindcă de fiecare dată când aveți de luat câte o hotărâre importantă trebuie să vă gândiți la cei mari care au fost, la noi toți cei care suntem și la cei ce ne vor urma și astfel, să decideți, cu credință și cu iubire!
   Vă felicit pe toți cei care ați avut bune intenții și frumoase inițiative în favoarea târgoviștenilor și vă îndemn pe toți cei care veți continua și în următorul mandat, să depășiți răul, ura și dezbinarea spre binele nostru al tuturor și spre slava lui Dumnezeu.
   La mulți ani, Târgoviște!
   La mulți ani, târgovișteni!

 

+NIFON,

Arhiepiscop şi Mitropolit