You are currently viewing MESAJUL ÎNALTPREASFINȚITULUI PĂRINTE ARHIEPISCOP ȘI MITROPOLIT NIFON, LA TRECEREA LA CELE VEȘNICE A PC. PR. ALEXANDRU MOȚOC, INSPECTOR GENERAL BISERICESC

MESAJUL ÎNALTPREASFINȚITULUI PĂRINTE ARHIEPISCOP ȘI MITROPOLIT NIFON, LA TRECEREA LA CELE VEȘNICE A PC. PR. ALEXANDRU MOȚOC, INSPECTOR GENERAL BISERICESC

 

   Cu mâhnire, am aflat de trecerea la cele veșnice, după o grea suferință, a Pc. Pr. Alexandru Moțoc, Inspector General Bisericesc în cadrul Cancelariei Sfântului Sinod, care a slujit cu demnitate, cinste și abnegație Ortodoxia românească, ca bun și apreciat cleric și profesionist desăvârșit al administrației patriarhale, dar și ca preot, profesor și director al Seminarului Teologic din Târgoviște.
    Născut la 10 mai 1963, în comuna Vișina, judeţul Dâmbovița, întro familie de buni creștini, ca fiu al lui Anton și al Victoriei Moțoc, a urmat studiile în localitatea natală, apoi liceul din Găești și Facultatea de Teologie din Sibiu, iar mai târziu a obținut și doctoratul în Teologie. A fost căsătorit cu doamna Tatiana, cu care a avut doi fii, Cezar și Anton, ambii absolvenți de teologie.
   În acest moment de mare tristețe ne afirmăm credinţa în viaţa veşnică ce se fundamentează, pentru noi, pe faptul că am fost creaţi după chipul lui Dumnezeu şi am fost botezaţi şi încorporaţi în Trupul Tainic al Domnului nostru Iisus Hristos, aşa încât Învierea Mântuitorului este piatra cea tare a credinţei şi speranţei noastre. Prezentăm condoleanțe și compasiune, plină de dragoste și încurajare, pentru familia îndurerată, doamna preoteasă și pentru cei doi distinși fii, Anton și Cezar.
   Roadele rodnicei activități depuse în slujba Bisericii noastre strămoșești se văd, nu doar în slujirea exemplară a principiilor evangelice, în viața și activitatea Părintelui Alexandru, dar și în ucenicii pe care și i-a format, cu părintească grijă și preocupare, precum și în osteneala depusă în cadrul administrației centrale bisericești, după ce a slujit cu dăruire și în Arhiepiscopia Târgoviștei, la parohiile Vișina – comuna natală, Bădeni-Runcu, Sf. Nicolae-Simuleasa și Sf. Gheorghe din Târgoviște.
   Avem încredințarea că Domnul Cel plin de milostivire, pe care Părintele Alexandru L-a slujit cu deosebită dăruire, jertfelnicie și conștinciozitate, va așeza sufletul său bun acolo unde strălucește lumina feței Sale, în comuniunea sfinților.
   Dumnezeu să îl ierte şi să-l odihnească în pace!

 

+ NIFON

 

ARHIEPISCOP ŞI MITROPOLIT