You are currently viewing MINISTRUL CULTURII ÎN ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIȘTEI

MINISTRUL CULTURII ÎN ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIȘTEI

          

         

 

   Domnul George Ivașcu, Ministrul Culturii și al Identității Naționale, a vizitat, sâmbătă, 7 iulie 2018, mai multe biserici monument istoric din Arhiepiscopia Târgoviștei. Pe parcursul acestei vizite, a fost însoțit de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, de Părintele Vicar Eparhial, de Părinți Consilieri de la Centrul Eparhial și de reprezentanți ai autorităților județene și locale, precum și de domnul senator Adrian Țuțuianu, vicepreședinte al Senatului României.
   Au fost vizitate câteva lăcașe de cult de patrimoniu, foarte valoroase, datând din secolele XV-XVII, ce au nevoie de finanțare din partea Ministerului Culturii și al Identității Naționale: biserica Strâmbeanu din comuna Potlogi, biserica fostei mânăstirii Gorgota și biserica din Doicești, iar din Municipiul Târgoviște, bisericile Sf. Gheorghe, Sf. Dumitru, Sf. Voievozi, Sf. Nicolae Androneșți, Sf. Nicolae Simuleasa și Mânăstirea Stelea.
   În cadrul vizitei, desfășurată într-o atmosferă cordială, s-a discutat despre necesitatea sprijinirii restaurării bisericilor monument istoric amintite mai sus, activitățile culturale desfășurate de Eparhia noastră legate de Anul Centenar al Marii Uniri, precum și despre punerea în valoare a bogatului patrimoniu cultural bisericesc ce rezumă preocupările spirituale ale înaintașilor noștri.

   BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI