You are currently viewing MITROPOLITUL NIFON A ACORDAT DISTINCȚIA DE ICONOM STAVROFOR PR. LUCIAN MILEȘAN DE LA PAROHIA EROILOR DIN MUNICIPIUL TÂRGOVIȘTE

MITROPOLITUL NIFON A ACORDAT DISTINCȚIA DE ICONOM STAVROFOR PR. LUCIAN MILEȘAN DE LA PAROHIA EROILOR DIN MUNICIPIUL TÂRGOVIȘTE

Pr. Paroh Lucian Mileșan de la Parohia Eroilor din Municipiul Târgoviște a fost primit duminică, 15 octombrie 2023, la Reședința eparhială, împreună cu familia sa, de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, cu prilejul ultimei Sfinte Liturghii săvârșite la parohia la care a slujit timp de 18 ani, deoarece s-a transferat în Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului.

Mitropolitul Nifon i-a conferit distincția de iconom stavrofor și i-a mulțumit părintelui pentru întreaga sa activitate desfășurată în slujba Bisericii noastre strămoșești, cu deosebită râvnă și jertfelnicie.

Precizăm că Pr. Lucian Mileșan a înființat, în anul 2009, Corul parohial „Anastasis”,  pe care l-a coordonat timp de 13 ani și care s-a remarcat prin numeroasele recitaluri, pe plan local, național și internațional, cu un vast repertoriu religios, folcloric și patriotic. Corul a colaborat, de-a lungul timpului, cu alte celebre formațiuni corale, precum: Corala Catedralei mitropolitane din Târgoviște, Corul Madrigal, Corala Armonia, ori personalități muzicale, dintre care amintim: Vlad Miriță, Andra sau Nico. Ultimele turnee internaționale au fost la Madrid și la Viena.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI