You are currently viewing MITROPOLITUL NIFON A EFECTUAT O VIZITĂ PASTORALĂ LA MĂNĂSTIREA VIFORÂTA

MITROPOLITUL NIFON A EFECTUAT O VIZITĂ PASTORALĂ LA MĂNĂSTIREA VIFORÂTA

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, însoțit de Pr. Ionuț Ghibanu, Vicar eparhial și de Pr. Larian Vlădulescu, Consilier Eparhial economic, a efectuat, joi, 14 aprilie 2022, o vizită pastorală la Mănăstirea Viforâta, pentru a evalua stadiul amplului șantier de lucrări aflate în derulare.

Mitropolitul Nifon a analizat evoluția lucrărilor de consolidare și de restaurare de la biserica mânăstirii, a celor de renovare și de extindere a trapezei și de modernizare a blocului administrativ.

Cu acest prilej, Înaltpreasfinția Sa a oferit îndrumări adecvate pentru cât mai rapida încheiere a lucrărilor în cele mai bune condiții, dar și pentru aprofundarea vieții duhovnicești în cadrul mânăstirii și pentru îmbunătățirea misiunii pastorale a Mânăstirii Viforâta în cadrul Eparhiei noastre.

Reamintim că, prin osârdia Înaltpreasfinției Sale, proiectul de restaurare al Mânăstirii Viforâta beneficiază de finanțare europeană prin POR 2014 – 2020, dar și de sprijinul direct al Arhiepiscopiei Târgoviștei. De asemenea, în anul 2020, au fost descoperite, în pronaosul și în naosul bisericii actuale, vestigiile altor două sfinte lăcașuri, mai vechi, foarte bine păstrate, ceea ce reprezintă o noutate pentru ambientul arheologic național, iar, în același timp, au fost evidențiate și numeroase morminte monahale. Un vas vechi din sticlă, cu întrebuinţări cultice, denumit Lacrimarium, din secolul al XVI – lea, descoperit aici, se află expus, în prezent, la Muzeul Reședinței Eparhiale din Târgoviște.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI