You are currently viewing MITROPOLITUL NIFON A FOST PREZENT ȘI A FOST PREMIAT LA GALA INTERNAȚIONALĂ A EDUCAȚIEI ȘI CERCETĂRII ORGANIZATĂ DE UNIVERSITATEA “VALAHIA” DIN TÂRGOVIȘTE

MITROPOLITUL NIFON A FOST PREZENT ȘI A FOST PREMIAT LA GALA INTERNAȚIONALĂ A EDUCAȚIEI ȘI CERCETĂRII ORGANIZATĂ DE UNIVERSITATEA “VALAHIA” DIN TÂRGOVIȘTE

Profesor universitar și Decan pentru două mandate al Facultății de Teologie și Științele Educației din Târgoviște, Înaltpresfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon a fost prezent, marți, 7 decembrie 2021, la Gala Internațională a educației și cercetării, eveniment organizat de către Universitatea “Valahia” din Târgoviște. În cadrul festivității, Mitropolitul Nifon a ținut o prelegere în care a aprofundat relația dintre Religie și știință, reiterând necesitatea de a ne înnoi încrederea în roadele cercetării științifice, iar în contextul actualei pandemii, în personalul medical, vaccinuri și medicamente, pentru a învinge acest groaznic flagel.

Doamna Conf. univ. dr. Laura Gorghiu, Rectorul Universității i-a acordat Înaltului Ierarh “Diploma de excelență”, pentru promovarea parteneriatului strategic dintre Arhiepiscopia Târgoviștei și Universitate. De asemenea, au mai fost acordate astfel de diplome: Consiliului Județean Dâmbovița, Primăriei Municipiului Târgoviște și, post mortem, primului Rector al Universității, domnului prof. univ. dr. Florea Oprea.

A fost prezentată paradigma generală științifică și educațională a Universității, performanțele sale și specificul ei pe plan național și internațional. A luat cuvântul și domnul Prof. univ. dr. Constantin Pehoiu, Președintele Senatului Universității.

Menționăm că Înaltpreasfinția Sa a primit, în trecut, din partea Universității, câteva distincții, dintre care menționăm: Profesor honorificus (2012), Doctor honoris causa (2013), Diploma de excelență pentru contribuția la dezvoltarea Universității (2016) și Premiul Opera Omnia (2019).

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI