You are currently viewing MITROPOLITUL NIFON A OFICIAT SLUJBELE RELIGIOASE DIN CADRUL CEREMONIILOR FUNERARE DEDICATE MAJESTĂȚII SALE REGELUI MIHAI I AL ROMÂNIEI

MITROPOLITUL NIFON A OFICIAT SLUJBELE RELIGIOASE DIN CADRUL CEREMONIILOR FUNERARE DEDICATE MAJESTĂȚII SALE REGELUI MIHAI I AL ROMÂNIEI

 

     

      

 

   Miercuri, 13 decembrie 2017, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei și Exarh Patriarhal, ca delegat al Preafericitului Părinte DANIEL, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a condus ceremoniile funerare religioase dedicate Regelui Mihai I al României.

   Acestea au debutat, în prima parte a zilei, după sosirea trupului Majestății Sale Defuncte, la Aeroportul Internațional Henri Coandă din București, cu o slujbă religioasă, oficiată de Înaltpreasfinția Sa, împreună cu Înaltpreasfințitul Părinte Iosif, Mitropolitul Ortodox Român al Europei Occidentale şi Meridionale, în prezența membrilor Familiei Regale, a unor demnitari ai statului român şi altor oficialităţi. Apoi, Înaltpreasfinția Sa a însoțit cortegiul funerar de la Aeroport la Sinaia, trupul Regelui fiind depus în Holul de Onoare al Castelului Peleș, unde a avut loc o altă slujbă religioasă, oficiată de către Înaltpreasfinția Sa, împreună cu Mitropolitul Iosif, după care a scris un mesaj în Cartea de condoleanțe, deschisă de Casa Regală.

   Spre finalul zilei, Înaltul Ierarh a însoțit cortegiul funerar de la Sinaia, înapoi, la București, trupul Regelui Mihai I fiind depus în Sala Tronului a Palatului Regal, unde Înaltpreasfinția Sa a săvârșit o slujbă de pomenire.

   Precizăm că Înaltpreasfinția Sa a fost însoțit, la ceremoniile funerare dedicate Majestății Sale Regelui Mihai I al României, de către Pc. Pr. Ionuț Ghibanu, Vicar eparhial.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI