You are currently viewing MITROPOLITUL NIFON A PARTICIPAT LA SLUJBA DE SFINȚIRE A BISERICII SF. IER. NICOLAE DIN OSTROVUL MĂNĂSTIRII CERNICA

MITROPOLITUL NIFON A PARTICIPAT LA SLUJBA DE SFINȚIRE A BISERICII SF. IER. NICOLAE DIN OSTROVUL MĂNĂSTIRII CERNICA

      

  

   Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon a participat, duminică, 2 decembrie 2018, la slujba de sfințire a Bisericii Sf. Ier. Nicolae din ostrovul Mănăstirii Cernica, împreună cu Preafericitul Părinte Patriarh Daniel și alți Ierarhi ai Bisericii noastre. Resfințirea lăcașului de cult având loc în urma unor ample lucrări de renovare desfășurate începând cu anul 2003.

   Slujba de sfințire a fost precedată de Sf. Liturghie, oficiată de către Înaltpreasfinţia Sa în cealaltă biserică a Mănăstirii Cernica, ocrotită de Sf. M. Mc. Gheorghe.

   Reflectând asupra minunii din textul evanghelic duminical, Vindecarea orbului din Ierihon (Lc. 18:35-43), Mitropolitul Nifon a evidențiat personalitatea duhovnicească a vrednicului de pomenire Părinte Teofil Părăian, unul din cei mai vestiți duhovnici pe care i-a avut neamul românesc, care deși era nevăzător din punct de vedere fizic, avea o vedere duhovnicească de o dimensiune impresionantă De aceea, ochii fizici sunt limitați, dar ochii sufletești au o dimensiune extraordinară. Pentru aceasta, trebuie să ne rugăm la Bunul Dumnezeu să ne dea puterea de vedea nu numai cu ochii fizici, ci cu ochii sufletești ceea ce este frumos, drept superior și nobil în această lume. Căci,nu poate să existe o noblețe sufletească în afară de credința în Domnul și Mântuitorul nostru Iisus Hristos.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPIECOPIEI TÂRGOVIȘTEI