You are currently viewing MITROPOLITUL NIFON A PRIMIT VIZITA RESPONSABILILOR NUCLEARELECTRICA ȘI NUSCALE PENTRU DEZVOLTAREA REACTOARELOR MODULARE MICI (SMR) ÎN ROMANIA

MITROPOLITUL NIFON A PRIMIT VIZITA RESPONSABILILOR NUCLEARELECTRICA ȘI NUSCALE PENTRU DEZVOLTAREA REACTOARELOR MODULARE MICI (SMR) ÎN ROMANIA

La Reședința din Târgoviște, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon a primit, miercuri, 6 iulie 2022, vizita delegației Nuclearelectrica și NuScale pentru dezvoltarea reactoarelor modulare mici (SMR) în Romania, în urma anunțului făcut de Președintele Biden: alocarea unui grant în valoare de 14 milioane de dolari pentru o noua etapa a programului de dezvoltare a reactoarelor modulare mici în Romania, mai precis la Doicești, jud. Dâmbovița.

Din delegație, au făcut parte, mai multe persoane, dintre care amintim pe: domnul Cosmin Ghiță, Director General Nuclearlectrica, domnul John Hopkins, Președinte și Director General NuScale Power și domnul Wadie Jospeh Habboush, Chief executive officer în cadrul Habboushgroup. Aceștia au prezentat caracteristicile tehnologiei NuScale, a siguranței acesteia și a etapelor de dezvoltare, a stadiului proiectului din SUA, aflat în prezent în faza de dezvoltare în Idaho, precum și a etapelor Studiilor de inginerie și proiectare pentru proiectul SMR din România, lângă Târgoviște.

Oaspeții au subliniat oportunitatea dezvoltării unei surse de energie ieftine și foarte sigure pentru mediu, mai ales acum în contextul actual al crizei gazelor și al combustibililor.

Mitropolitul Nifon a prezentat delegației specificul spiritual și cultural al județului Dâmbovița și al orașului Târgoviște, evidențiind nevoia de dezvoltare economică și industrială pentru a putea astfel susține actul cultural și educațional.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI