You are currently viewing MITROPOLITUL NIFON CO-PREȘEDINTE AL COMISIEI INTERNAȚIONALE DE DIALOG DINTRE BISERICA ROMANO-CATOLICĂ ȘI CONSILIUL MONDIAL AL BISERICILOR

MITROPOLITUL NIFON CO-PREȘEDINTE AL COMISIEI INTERNAȚIONALE DE DIALOG DINTRE BISERICA ROMANO-CATOLICĂ ȘI CONSILIUL MONDIAL AL BISERICILOR

         Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, Exarh Patriarhal, participă ca reprezentant al Patriarhiei Române și co-moderator din partea Consiliul Mondial al Bisericilor (C.M.B.), în perioada 3-7 septembrie 2018, la Augsburg, Germania, la întrunirea Grupului de lucru comun (J.W.G.) dintre Biserica Romano-Catolică și Consiliul Mondial al Bisericilor (C.M.B.).
         În cadrul întrunirii, se află în discuție două documente care evidențiază cooperarea în procesul de construire a păcii și grija pastorală pentru migranți și refugiați, precum și pregătirea unei conferinţe care va avea loc la Roma, în perioada 18-20 septembrie, privind migrația, xenofobia și populismul motivat politic. De asemenea, se are în vedere și evoluția relațiilor dintre Biserica Romano-Catolică şi C.M.B. și se va revizui un proiect de digitalizare care va pune la dispoziție, online, vastele și istoricele arhive ale acestei instituții ecleziale.
   Reamintim că Înaltpreasfinția Sa este co-preşedinte al acestei Comisii internaționale, împreună cu Eminența Sa Martin Diarmuid, Arhiepiscopul romano-catolic de Dublin, iar două întruniri au avut loc la noi în țară, la Târgoviște, în anii 2010 și 2018.

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI