You are currently viewing MITROPOLITUL NIFON DELEGAT AL PATRIARHULUI ROMÂNIEI LA CEREMONIILE FUNERARE DEDICATE MAJESTĂȚII SALE REGINA MAMĂ ELENA

MITROPOLITUL NIFON DELEGAT AL PATRIARHULUI ROMÂNIEI LA CEREMONIILE FUNERARE DEDICATE MAJESTĂȚII SALE REGINA MAMĂ ELENA

          

                         

 

   Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei și Exarh Patriarhal, ca delegat al Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, împreună cu Înaltpreasfințitul Părinte Iosif, Mitropolitul Ortodox Român al Europei Occidentale şi Meridionale, Preasfințitul Părinte Varlaam, Episcop-Vicar Patriarhal, precum și un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit slujba panihidei, vineri, 18 octombrie 2019, la sosirea trupului Reginei mamă Elena a României, din Elveția, la Aeroportul Internațional Henri Coandă. La eveniment, au luat parte: M.S. Margareta, Custodele Coroanei României, membri ai Familiei Regale, precum și oficialități naționale.
   Cortegiul funerar a mers de la aeroport la Palatul Elisabeta din Bucureşti, unde sicriul a fost depus în Sala Regilor. Aici, a avut loc un alt moment de rugăciune în prezența Patriarhului României. În drum spre Curtea de Argeș, cortegiul a trecut și prin localități ale Arhiepiscopiei Târgoviștei, dintre ele amintim orașele Găești și Titu, unde a fost întâmpinat, alături de numeroși credincioși și de preoții din localitățile respective.
   Sicriul a fost depus în Catedrala istorică Episcopală și Regală din Curtea de Argeș.
   Sâmbătâ, 19 octombrie 2019, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon, alături de: Înaltpreasfințitul Părinte Iosif, Mitropolitul Ortodox Român al Europei Occidentale şi Meridionale, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Vâlcei și Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului au săvârșit slujba de înmormântare, în prezența membrilor Familiei Regale și a altor oficialități naționale. La finalul slujbei Inaltpreasfintia Sa a prezentat mesajul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel.
   Reamintim ca Regina Elena a murit în Elveţia, pe 29 noiembrie 1982, și a fost înmormântată la cimitirul Boix-de-Vaud din Lausanne.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI