You are currently viewing MITROPOLITUL NIFON LA CEREMONIILE CU OCAZIA CELOR 70 ANI DE LA ÎNFIINȚAREA CONSILIULUI MONDIAL AL BISERICILOR

MITROPOLITUL NIFON LA CEREMONIILE CU OCAZIA CELOR 70 ANI DE LA ÎNFIINȚAREA CONSILIULUI MONDIAL AL BISERICILOR

  

   În perioada 15-21 iunie 2018, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, Exarh patriarhal pentru relațiile Patriarhiei Române cu instituțiile creștine internaționale și cu instituțiile europene, a participat, la Geneva, la întrunirea Comitetului Central al Consiliului Mondial al Bisericilor (C.M.B.), cu ocazia ceremoniilor legate de aniversarea a 70 ani de la înființarea acestui înalt for de dialog ecumenic, transmițând mesajul de felicitare al Patriarhului României cu acest prilej.
   În timpul întâlnirii sale, Comitetul Central a evidențiat cum, în istoria sa de 70 de ani, C.M.B. și-a adaptat constant atenția, răspunzând nevoilor Bisericilor sale membre și provocărilor lumii.
   Înaltpreasfinția Sa a luat parte, duminică 17 iunie, la vizita Patriarhului Ecumenic de Constantinopol, Bartolomeu I, la ceremoniile aniversare din Catedrala Sf. Petru din Geneva. Patriarhul Ecumenic a apreciat, în discursul său, eforturile comune ale Bisericilor de a răspunde provocărilor majore ale epocii.
   De asemenea, Înaltul Ierarh a participat, joi, 21 iunie 2018, la vizita Papei Francisc la Geneva, pentru a participa la celebrările aniversare, iar, în cuvântul său, a reiterat nevoia aprofundării unității creștine și a intensificării misiunii în lumea contemporană, ca fundament ecumenic.
   Consiliul Mondial al Bisericilor a fost înfințat la Amsterdam, Olanda, în anul 1948, și reunește 350 de biserici protestante, ortodoxe, anglicane, reprezentând peste 550 de milioane de creștini, din peste 110 de țări.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI