You are currently viewing MITROPOLITUL NIFON MEMBRU ÎN COMISIA DE DOCTORAT LA INSTITUTUL DE CERCETĂRI JURIDICE AL ACADEMIEI ROMÂNE

MITROPOLITUL NIFON MEMBRU ÎN COMISIA DE DOCTORAT LA INSTITUTUL DE CERCETĂRI JURIDICE AL ACADEMIEI ROMÂNE

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit, Prof. univ. dr. Nifon a luat parte, vineri, 14 ianuarie 2022, la Institutul de Cercetări Juridice al Academiei Române, ca membru al comisiei interdisciplinare de doctorat, la susținerea publică a tezei cu titlul „Procedura de judecată în dreptul canonic și dreptul civil. Aspecte comparative”, a Pr. lect. univ. dr. Cosmin Santi.

Doctor în Teologie al Facultății de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din București şi titular al catedrei de drept canonic din cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă și Științele Educației, Universitatea „Valahia” din Târgoviște, Părintele Cosmin Santi a construit o cercetare situată la graniţa dintre două ştiinţe fundamentale cu profunde implicaţii în viaţa socială și juridică, cu tematizări din câmpul dreptului civil și al dreptului canonic.

Alături de Mitropolitul Nifon, din comisia de doctorat au făcut parte specialişti în drept şi teologie, personalități marcante ale cercetării științifice academice: Prof. univ. dr. Mircea Duțu, coordonatorul ştiinţific al lucrării, Prof. univ. dr. Smaranda Angheni, de la Universitatea „Titu Maiorescu” din București, Prof. univ. dr. Maria Fodor, de la Universitatea „Ecologică” din Bucureşti şi Prof. univ. dr. Daniel Mihail Șandru, Cercetător Științific I în cadrul Institutului de Cercetări Juridice „Acad. Andrei Rădulescu” al Academiei Române (preşedinte).

La finalul şedinţei de susţinere publică a tezei de doctorat, Pr. Cosmin Santi a primit titlul de Doctor în Drept.

Menționăm că Academia Română, cel mai înalt for de cultură și cercetare științifică al României, prin „Şcoala de Studii Avansate” (SCOSAAR), contribuie la formarea specialiştilor de elită, înalt calificaţi, pentru cercetarea ştiinţifică academică, pentru învăţământul universitar şi pentru domenii de activitate administrativă şi managerială.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI