You are currently viewing NOI ACTIVITĂȚI CATEHETICE DIN ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIȘTEI ÎN CADRUL CONCURSULUI NAȚIONAL CATEHETIC

NOI ACTIVITĂȚI CATEHETICE DIN ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIȘTEI ÎN CADRUL CONCURSULUI NAȚIONAL CATEHETIC

În Arhiepiscopia Târgoviștei, continuă, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, activitățile cu tinerii în cadrul Concursului Național Catehetic „Rugăciunea în viața mea”. Astfel, în perioada 8-15 februarie 2022, în parohiile din cele cinci protoierii ale Eparhiei noastre, au fost susținute cateheze despre rugăciune sau despre diferitele rânduieli ale Bisericii, despre importanța și tipul acestora și, mai cu seamă, despre Sfânta Liturghie.

Totodată, au avut loc ateliere de confecționat mărțișoare pe care tinerii le vor expune spre comercializare în cadrul Târgurilor de Mărțișoare care vor fi organizate în scop filantropic. De asemenea, au avut loc diferite activități care au implicat copiii într-un mod creativ: realizarea unor scrisori destinate tuturor prietenilor copiilor din concurs, completarea de rebusuri, jocul „Ștafeta mărturisirii credinței” (așezați în cerc, au enunțat consecutiv, predând ștafeta, câte un articol din Simbolul de Credință). Tinerii din mai multe grupe de cateheză înscrise la concurs au mers în pelerinaj la mănăstirile din cuprinsul Arhiepiscopiei ori au participat la ateliere de creație, unde au realizat icoane pe sticlă sau pe suport de ipsos, și au scris mesaje pe cărți de rugăciuni care au fost apoi dăruite unor copii din alte școli. Sub coordonarea preoților, tinerii au selectat învățături din scrierile Sfinților Părinți ori diferite mărturii despre rugăciune pe care le-au prezentat în cadrul întâlnirilor catehetice.

Prin toate aceste activități, care pot fi urmărite și apreciate pe pagina de Facebook denumită „Rugăciunea în viața mea. Concurs în Dâmbovița”, s-a dorit consolidarea educației religioase a tinerilor, prin intermediul catehezelor, pentru ca aceștia să aprofundeze învățătura de credință cu privire la rugăciune și la valorile noastre creștine și românești.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI