You are currently viewing NOI ACTIVITĂȚI ÎN CADRUL PARTENERIATULUI DINTRE BISERICĂ ȘI ȘCOALĂ ÎN PAROHII ALE ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI

NOI ACTIVITĂȚI ÎN CADRUL PARTENERIATULUI DINTRE BISERICĂ ȘI ȘCOALĂ ÎN PAROHII ALE ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI

     

     

 

   Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, în Protoieria Târgoviște Sud au avut loc recent, urmare a parteneriatului dintre Biserică și Școală, câteva activități educaționale.
   Astfel, vineri 23 februarie 2018, cu implicarea preoților Paul Dragomir, Marian Dragomir, Mihail Moga, de la Parohia Băleni-Sârbi, și Dan Pavelescu de la Parohia Băleni-Români, s-a desfășurat activitatea cu tema „Rolul și importanța postului în viața micului creștin”. La această activitate, desfășurată la Parohia Băleni-Români, au participat 40 de elevi din cadrul Liceului Tehnologic Udrea Băleanu din localitate, sub coordonarea doamnelor profesoare de Religie Tatiana Căzăceanu și Raluca Savu. Elevii au vizionat o prezentare powerpoint, după care au avut loc dezbateri referitoare la tema activității, iar la final elevii au primit iconițe și dulciuri din partea preoților.
   Joi, 22 februarie 2018, tot în cadrul parteneriatului dintre Biserică și Școală, s-a desfășurat activitatea educațională dedicată tainei Sfintei Euharistii, la care au participat 27 de elevi de la Școala I. Al. Brătescu Voinești din Târgoviște, însoțiți de către doamna Nicoleta Cristea, profesor de Religie și de către Pr. Gheorghe Manole de la Biserica Alba din Târgoviște. Activitatea s-a desfășurat la Biserica Parohiei Stolnicul din Târgoviște, unde Pr. Flaviu Movileanu, alături de Pr. Gheorghe Manole, le-a vorbit elevilor despre Taina Sfintei Euharistii. La finalul activității, copiilor le-au fost oferite prescuri și câte o broșură dedicată temei prezentate.
   Tot, joi, 22 februarie 2018, Pr. Ștefan Stancu si Pr. Nicolae Oancea, de la Parohia Bucșani, împreuna cu doamna Narcisa Corciova, profesor de Religie, au desfășurat o activitate educațională comună, în cadrul orei de Religie, de la clasa a VI-a a Școlii „Dora Dales” din localitatea mai înainte amintită, care a avut ca temă „Școala pentru toți, prevenirea absenteismul și a abandonului școlar”. La final, au avut loc numeroase dezbateri pe această temă, care au vizat rolul părinților în combaterea absenteismul școlar, copiilor fiindu-le oferite iconițe.

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI