You are currently viewing NUMEROASE ACȚIUNI SOCIAL- FILANTROPICE ÎN ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIȘTEI CU OCAZIA SĂRBĂTORII NAȘTERII DOMNULUI

NUMEROASE ACȚIUNI SOCIAL- FILANTROPICE ÎN ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIȘTEI CU OCAZIA SĂRBĂTORII NAȘTERII DOMNULUI

 

 

                 

 

                  

 

La inițiativa și cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit NIFON, joi, 24 decembrie 2015, cu ocazia sărbătorii Nașterii Domnului au avut loc numeroase acțiuni social-filantropice și caritative, în majoritatea parohiilor din Arhiepiscopia Târgoviștei. Astfel, la centrele sociale Ghergani – Titu, Floarea Sperantei – Pucioasa, Gura Ocniţei, Țuicani, Răcari și Găești au fost dăruite 350 de piese de lenjerie și 70 kilograme detergent, toate achiziționate din colecta organizată cu ocazia Postului Nașterii Domnului în parohiile din cele cinci protoierii ale Eparhiei noastre.
   În urma finanțării de către Centrul Eparhial cu câte 750 lei, în douăzeci de parohii ale Eparhiei noastre, dintre care menționăm Colanu, Dumbrava, Ciurari, Tomșani, Crângurile și Bădulești, s-au desfășurat acțiuni filantropice, care au constat din oferirea de daruri în dulciuri, obiecte de cult și alimente copiilor din parohie.
   Tinerii din cadrul Comitetului de tineret al Parohiei Buna Vestire din Târgoviște și de la Parohia Rățoaia au colindat pe bătrânii de la Azilul de la Bucșani, cărora le-au oferit daruri alimentare.
   Au fost oferite alimente de sezon și dulciuri unor copii sau familii nevoiașe și de către numeroase alte parohii din Eparhie. Dintre acestea menționăm Parohia Mitropolia din Târgoviște la Căminul de nefamiliști aparținând U.P.E.T. din Târgoviște, Parohia Râncaciov copiilor din cadrul    Apartamentului social de tip familial „Sfântul Ierarh Nicolae” de la Centrului Social-Creştin al Arhiepiscopiei Târgoviştei, Parohia Vlădeni la 30 de familii defavorizate din parohie și Biserica Eroilor din Găești bolnavilor din cadrul Spitalului din Găești.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIŞTEI