You are currently viewing OLIMPIADA NAȚIONALA DE RELIGIE ÎN ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIȘTEI

OLIMPIADA NAȚIONALA DE RELIGIE ÎN ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIȘTEI

   

 

            

 

 

 

     Sâmbătă, 5 martie 2016, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit NIFON, la Seminarul Teologic Sf. Ioan Gură de Aur, s-a desfășurat faza județeană a Olimpiadei Naționale de Religie pentru seminarii și licee teologice și Concursul de Religie pentru clasele a V-a și a VI-a, la care au participat 78 de elevi, de la diferite școli din Eparhia noastră. Au obținut premiul I, elevii:
   -Maria Daria Mărtoiu, din clasa a VII-a, de la Școala Gimnazială „Vasile Cârlova” din Târgoviște.
   -Ștefania Florentina Sîrbu, din clasa a VIII-a, de la Școala Gimnazială Dărmănești.
   -Gabriela Raluca Stan, din clasa a IX-a, de la C. N. „Constantin Cantacuzino” din Târgoviște.
   -Ioana Daniela Tomescu, din clasa a X-a, de la C. N. „Nicolae Titulescu” din Pucioasa.
   -Alexandra Olîc, din clasa a XII-a, de la C. N. „Ienăchiță Văcărescu” din Târgoviște.
   -Ecaterina Râșnoveanu, din clasa a VI-a, de la Școala Gimnazială „Ion Ciorănescu” din Moroieni.
   -Marius Gabriel Ganea, din clasa a IX-a, de la Seminarul Teologic „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Târgoviște, la disciplina Vechiul Testament.
   -Ștefan Andrei Brezeanu, din clasa a X-a, de la Seminarul Teologic „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Târgoviște, la disciplina Noul Testament.
   -Dragoș Ionuț Mitroi, din clasa a XI-a, de la Seminarul Teologic „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Târgoviște, Istoria Bisericii Ortodoxe Române.
   -Valentin Ioniță, din clasa a XII-a, de la Seminarul Teologic „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Târgoviște, Dogmatică.
   Obținând premiul I, acești elevi s-au calificat la faza națională, care va avea loc, pentru clasele VII – XII, în perioada 18-22 aprilie 2016, la Timișoara, jud. Timiș, iar pentru Seminarii și Licee Teologice, în perioada 04-07 mai 2016, la Piatra Neamț, Jud. Neamț.
   Tot cu acest prilej, s-a desfășurat și faza județeană a Concursului interdisciplinar „Cultură și spiritualitate”, la care au luat premiul I și s-au calificat la faza națională, ce va avea loc în orașul Suceava, jud. Suceava, în luna mai, elevii: Adelina Ștefania Purcărea din clasa a VI-a, de la Școala Gimnazială „Șerban Cioculescu” din Găești și Elena Gabriela Pascaru, din clasa a VIII-a, de la Școala Gimnazială „Șerban Cioculescu” din Găești.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI