You are currently viewing OLIMPICI DÂMBOVIȚENI ÎN TABĂRA DE LA MĂNĂSTIREA PEȘTERA, OFERITĂ DE ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIȘTEI

OLIMPICI DÂMBOVIȚENI ÎN TABĂRA DE LA MĂNĂSTIREA PEȘTERA, OFERITĂ DE ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIȘTEI

18 elevi care au participat la etapa națională a Olimpiadei Naționale de Religie și la Olimpiada Națională Interdisciplinară de Limba și Literatura Română și Religie „Cultură și spiritualitate românească”, au plecat, luni, 18 iulie 2022, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon,  în tabăra de vară oferită de Arhiepiscopiei Târgoviștei la Centrul Misionar de la Mânăstirea Peștera Ialomiței.

Programul taberei va fi coordonat de Pc. Pr. Adrian Rada – Directorul Centrului Social Creștin al Arhiepiscopiei Târgoviște, și de Pr. prof. Bogdan Stana – preot spiritual și profesor la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Târgoviște, și va include: sesiuni de comunicări pentru autocunoaștere și dezvoltare personală, drumeții montane la monumentele naturale ale Bucegilor – Peștera Ialomiței, Lacul Bolboci, Cheile Tătarului, Sfinxul și Babele, jocuri și concursuri de cultură generală, de abilități practice, activități recreative în aer liber, foc de tabără, dar și momente duhovnicești care să susțină formarea tinerilor în spiritul valorilor creștine autentice.

În perioada următoare, Arhiepiscopia Târgoviștei va oferi o tabără de vară și tinerilor care fac parte din grupa de cateheză de la Parohia Butoiu de Sus, Protoieria Găești, care a obținut locul I, la nivel eparhial, la Concursul Național Catehetic „Rugăciunea în viața mea”.

Seria de tabere de vară pentru tineret organizate de Arhiepiscopia Târgoviștei, se înscrie în programul eparhial prin care Înaltpreasfinția Sa premiază elevii dâmbovițeni pentru performanțele lor educaționale. Acest demers va continua în zilele de 10 și 11 august, cu prilejul ceremoniilor religioase și culturale de la Catedrala Mitropolitană din Târgoviște, dedicate sărbătoririi Sfântului Ierarh Nifon, Patriarhul Constantinopolului și Mitropolitul Țării Românești, cel dintâi sfânt canonicat la noi, la români.

 

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIŞTEI