You are currently viewing OMAGIEREA ZILEI NAȚIONALE DE CĂTRE ELEVII COLEGIULUI NAȚIONAL CONSTANTIN CANTACUZINO DIN TÂRGOVIȘTE

OMAGIEREA ZILEI NAȚIONALE DE CĂTRE ELEVII COLEGIULUI NAȚIONAL CONSTANTIN CANTACUZINO DIN TÂRGOVIȘTE

           

 

          

 

      Cu prilejul Zilei Naționale a României, 1 decembrie 2020, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, sub coordonarea doamnei Floricica Ștefan, profesor de Religie, s-a desfășurat, on line, activitatea spiritual-culturală intitulată „Mesaj pentru țara mea”, în cadrul Colegiului Național „Constantin Cantacuzino”, din Târgoviște.
      Derulată în cadrul parteneriatului dintre Biserică și Școală, activitatea a avut ca invitat pe Pr. Lucian Mileșan, de la Biserica „Eroilor”, din Târgoviște. Elevii liceeni au ascultat cu atenție și interes cele prezentate de Pr. Mileșan despre evenimentul istoric de la 1 Decembrie 1918, moment care a marcat împlinirea visului de secole al strămoșilor noștri – creearea României Mari.

      În semn de omagiu și respect față de țară, participanții la activitate au îmbrăcat ia românească, veșmânt cu veche tradiție și prețuit de români. De asemenea, elevii de la clasele gimnaziale au realizat desene cu mesaje emoționante, aratându-și astfel dragostea fața de poporul în care trăiesc liberi.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI