You are currently viewing PĂRINTELE MELCHISEDEC DOBRE – FOSTUL STAREȚ AL MĂNĂSTIRII ”ÎNĂLȚAREA DOMNULUI – COTA 1000” A TRECUT LA CELE VEȘNICE (1968 – 2021)

PĂRINTELE MELCHISEDEC DOBRE – FOSTUL STAREȚ AL MĂNĂSTIRII ”ÎNĂLȚAREA DOMNULUI – COTA 1000” A TRECUT LA CELE VEȘNICE (1968 – 2021)

A trecut la cele veșnice, la Spitalul din Oravița, după o îndelungată suferință, în urma unei boli grave, Pcuv. Protosinghel Melchisedec Dobre, fostul stareț al Mânăstirii ”Înălțarea Domnului” – Cota 1000 din Com. Moroeni, jud. Dâmbovița.
Timp de 24 de ani, preacuvioșia sa a slujit ca stareț al Mânăstirii ”Înălțarea Domnului – Cota 1000.
Părintele s-a născut la 30 iunie 1968, în Comuna Jurilovca, jud. Tulcea, în familia bunilor creștini, Traian și Elena Dobre, de la care a deprins dragostea pentru slujirea semenilor și a lui Dumnezeu, la sfântul altar. A parcurs cursurile școlii primare și gimnaziale la școala din localitate și ale Liceului de matematică – fizică ”Spiru Haret” din Municipiul Tulcea, în perioada 1984-1988, iar între anii 1996-2000 pe cele ale Facultății de Teologie a Universității ”Valahia” din Târgoviște.
În anul 1995 a fost tuns în monahism, pe seama Mănăstirii ”Stelea” din Târgoviște, fiind apoi viețuitor, pentru scurtă vreme la Mănăstirea ”Peștera Ialomiței”. În anul 1997, îi este încredințată ascultarea de stareț al Mănăstirii ”Înălțarea Domnului – cota 1000”, aflată la vremea aceea în construcție, unde a desfășurat o rodnică activitate edilitară, unde, cu ajutorul familiei sale și cu binecuvântarea și susținerea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Nifon începând cu anul 2000, a depus eforturi considerabile pentru zidirea bisericii și a corpului de chilii.
Preocupat de viața duhovnicească, dar și de propria instruire, a urmat cursurile de doctorat, în anul 2010, obținând titlul de doctor în istorie în cadrul Universității din Craiova.
A slujit cu râvnă în ogorul Sfintei Biserici, dedicându-și în totalitate viața slujirii monahale și propășirii credinței străbune, pe culmile binecuvântate ale Bucegilor.
Rugăm pe Milostivul Dumnezeu să așeze sufletul său împreună cu drepții și fericiții rugători ai Bisericii Lui Hristos Cel Înviat din morți, întru lumina, pacea și bucuria Împărăției Preasfintei Treimi!
Veșnica lui pomenire!

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI