You are currently viewing PATRU TINERI PREOȚI AU FOST HIROTESIȚI DUHOVNICI, LA PARACLISUL MITROPOLITAN DIN TÂRGOVIȘTE

PATRU TINERI PREOȚI AU FOST HIROTESIȚI DUHOVNICI, LA PARACLISUL MITROPOLITAN DIN TÂRGOVIȘTE

      

   Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop si Mitropolit Nifon a hirotesit întru duhovnic, miercuri, 25 noiembrie 2020, la Paraclisul „Sf. Antonie cel Mare„, de la Reședinta Eparhială, patru tineri preoți recent hirotoniți. Aceștia sunt: Pr. Claudiu Nicolae Ionescu de la Parohia Vulcana Băi, Protoieria Pucioasa, Pr. Ionel Dincă de la Parohia Șelaru, Protoieria Găești, Pr. Cosmin Ionuț Filip de la Parohia Poiana de Sus, Protoieria Titu, și Pr. Ionuț Nica de la Parohia Ciocănești I, Protoieria Titu. Cu toții sunt absolvenți ai Facultății de Teologie și Științele Educației a Universității Valahia din Târgoviște.
   În cuvântul de învăţătură, Înaltpreasfinţia Sa i-a îndemnat pe tinerii preoți, nou hirotesiți, să se implice în intensificarea vieții spirituale de la parohiile lor, împărtășind încredere, lumină și speranță credincioșilor lor, în pofida acestor vremuri, dominate de provocări legate de noua pandemie.
   Înaltpreasfinţia Sa le-a oferit, la final, în dar, tinerilor hirotesiți câte un Aghiasmatar și o cruce de binecuvântare.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIŞTEI