You are currently viewing PELERINAJUL TINERILOR DIN ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIȘTEI LA MOAŞTELE SFÂNTULUI IERARH NIFON

PELERINAJUL TINERILOR DIN ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIȘTEI LA MOAŞTELE SFÂNTULUI IERARH NIFON

 

               

    

 

 

   În deschiderea ceremoniilor dedicate sărbătorii Sf. Ier. Nifon, Patriarhul Constantinopolului şi Mitropolitul Ţării Româneşti, joi, 10 august 2017, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit şi Arhiepiscop NIFON, la Târgoviște, s-a desfășurat Pelerinajul tinerilor din Arhiepiscopia Târgoviștei.
   Evenimentul, cunoscut și așteptat de tinerii din Eparhia noastră, devenit deja tradițional în vechea capitală munteană, a fost inaugurat de slujba Vecerniei, săvârșită pe un podium special amenajat lângă Catedrala mitropolitană. La el au participat peste 3.000 de tineri din cadrul parohiilor Eparhiei noastre, studenţi teologi, elevi seminarişti, membri A.S.C.O.R., elevi ai unor şcoli târgoviştene, precum şi numeroși credincioşi din parohiile municipiului Târgovişte, împreună cu preoţii lor.
   Înaltpreasfinţia Sa a oferit “Diploma de Excelenţă Sf. Ier. Nifon” și daruri, elevilor din Eparhia noastră care au obţinut rezultate deosebite la Olimpiada Naţională de Religie din anul şcolar tocmai încheiat, aceştia fiind premiaţi împreună cu profesorii lor îndrumători, după care, a debutat Pelerinajul tinerilor din Arhiepiscopia Târgoviştei.
   Procesiunea cu racla moaştelor Sf. Ierarh Nifon s-a desfășurat prin centrul istoric al vechii capitale voievodale și mitropolitane muntene, realizându-se două opriri importante, prima la Mânăstirea Stelea, cunoscută vatră de cultură și spiritualitate ortodoxă și românească, ctitorie a voievodului Vasile Lupu, şi a doua, la statuia Sfinţilor Martiri Brâncoveni, de lângă Primăria Municipiului Târgovişte.
   Procesiunea s-a încheiat în fața Catedralei mitropolitane, unde Înaltul Ierarh a adresat un cuvânt de învățătură tinerilor prezenți, care, după aceea, s-au închinat la racla cu moaştele Sf. Ierarh Nifon şi au participat la slujba acatistului sfântului

   În cuvântul său, Înaltpreasfinţia Sa a evidențiat semnificația pastoral-misionară a activității Sf. Ier. Nifon, îndemnându-i pe tinerii prezenți să devină repere spirituale și morale pentru semenii lor, misionari ai valorilor Evangheliei lui Hristos în lumea contemporană, precum și semne de lumină și speranță pentru comunitățile lor parohiale.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIŞTEI