You are currently viewing PESTE 40.000 LEI STRÂNȘI PRIN INTERMEDIUL UNOR ACȚIUNI CULTURAL-ARTISTICE, SUSȚINUTE DE ELEVI AI COLEGIULUI NAȚIONAL I L CARAGIALE – MORENI

PESTE 40.000 LEI STRÂNȘI PRIN INTERMEDIUL UNOR ACȚIUNI CULTURAL-ARTISTICE, SUSȚINUTE DE ELEVI AI COLEGIULUI NAȚIONAL I L CARAGIALE – MORENI

În apropierea marelui praznic al Nașterii Domnului, în cadrul activităților specifice perioadei „Școala Altfel”, derulate la Colegiul Național ,,Ion Luca Caragiale” din Municipiul Moreni, cu binecuvântarea Înaltpreafințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, s-au derulat mai multe acțiuni cultural-artistice, care au constat în promovarea colindelor tradiționale românești în cadrul mai multor instituții, dar și vânzarea în scop caritabil a unor obiecte specifice sezonului.

Desfășurat și cu implicarea domnului Ioan Vasilache, profesor de Religie la Colegiul Național ,,Ion Luca Caragiale” din Municipiul Moreni, evenimentul a generat o strângere de fonduri însumând 22.214 lei, din vânzarea de obiecte pregătite special, prin intermediul unor sponsorizări venite din partea mai multor agenți economici sau persoane implicate în viața școlii. Aceasta sumă se va dubla în perioada următoare, conform unui acord încheiat cu școala, prin intermediul asociației PERFORM, de către Asociația NARADA, organizație ce susține educația prin activități cunoscute deja la nivel național. Cu ajutorul acestor fonduri se va susține reabilitarea acoperișului școlii și se va îmbunătăți procesul educațional la nivelul instituției.

Momentele artistice din cadrul evenimentului au fost susținute de elevii colegiului care au interpretat colinde, sub îndrumarea de excepție a cadrelor didactice, profesori de religie și de educație muzicală. S-a remarcat grupul de colindători „Agapi”, format din elevi ai colegiului de la clasele de gimnaziu și liceu coordonat de dl. prof. Ioan Vasilache care a vestit bucuria Nașterii Domnului unor autorități locale și județene, precum și la unele dintre așezămintele monahale din cuprinsul Arhiepiscopiei Târgoviștei.

Totodată, cu acest prilej, 220 de copiii au primit daruri constând din cărți, dulciuri și bani prin implicarea directă a Pr. Hură Cristian de la parohia Moreni II și a dlui. prof. Ioan Vasilache, a contribuției generoase a enoriașilor și a unor sponsori.

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI