You are currently viewing POMENIREA EROILOR NEAMULUI SE VA FACE LA TOATE BISERICILE DIN ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIȘTEI

POMENIREA EROILOR NEAMULUI SE VA FACE LA TOATE BISERICILE DIN ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIȘTEI

                                                     

 Cu prilejul sărbătorii Înălțării Domnului – Ziua Eroilor, având în vedere că, în această perioadă, din cauza pandemiei cu noul coronavirus, sunt interzise manifestările publice și nu pot fi organizate ceremoniale militare, așa cum precizează în adresa cu nr. 5011/ 27. 05.2020 Instituția Prefectului județului Dâmbovița, slujba parastasului pentru eroii neamului va fi săvârșită de către toți preoții de la parohii, după Sfânta Liturghie.

   Astfel, joi, 28 mai 2020, după săvârșirea Sfintei Liturghii de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, vor fi pomeniți eroii neamului, într-o ceremonie ce va avea loc în fața Catedralei din Târgoviște. De asemenea, în toate parohiile din Arhiepiscopia Târgoviștei, după încheierea sfintelor slujbe, vor avea loc astfel de pomeniri, în curțile bisericilor, cu respectarea măsurilor sanitare ce se impun.
   Biserica noastră face pomenirea tuturor eroilor neamului nostru, care şi-au sacrificat viaţa pentru apãrarea credinţei şi a patriei noastre, căci ei și-au înfăţişat existența ca o jertfă vie, bineplăcută Domnului, cu încredere în vocaţia lor de apărători ai valorilor veşnice ale adevărului, binelui şi dreptăţii. Eroii neamului, împreună cu sfinții noștri, sunt exemple demne de urmat, pentru noi cei de astăzi, și repere luminoase, într-un timp dominat de majore provocări misionare, social-politice și economice, care au puterea de a ne oferi tăria de a înainta cu tărie și speranță pe drumul istoriei.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI