You are currently viewing PREMIEREA ELEVILOR PARTICIPANȚI LA CONCURSUL ȘCOLAR EPARHIAL DEDICAT SFINȚILOR CANONIZAȚI ÎN BISERICA ORTODOXĂ ROMÂNĂ

PREMIEREA ELEVILOR PARTICIPANȚI LA CONCURSUL ȘCOLAR EPARHIAL DEDICAT SFINȚILOR CANONIZAȚI ÎN BISERICA ORTODOXĂ ROMÂNĂ

În sala de festivități a Liceului de Arte „Bălașa Doamna” din Târgoviște, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, joi, 23 noiembrie 2023, a avut loc premierea participanților la Concursul școlar eparhial „Sfinții – prietenii noștri și mijlocitori înaintea lui Dumnezeu. Chipuri de sfinți canonizați în Biserica Ortodoxă Română”, organizat de Arhiepiscopia Târgoviștei, Asociația Profesorilor de Religie – filiala Dâmbovița, Societatea de Științe Istorice – filiala Dâmbovița și Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Târgoviște, cu aprobarea Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița.

Concursul școlar face parte din seria de evenimente cultural-religioase ale Eparhiei noastre, organizate cu prilejul Anului omagial al pastorației persoanelor vârstnice și Anului comemorativ al imnografilor și cântăreților bisericești (psalți).

Pentru clasele a VII-a și a VIII-a, câștigătorii sunt: Darius Ionuţ Pican, coordonat de Prof. Ioan Vasilache (Colegiul Național „Ion Luca Caragiale” din Moreni); Otilia Teodora Preda, coordonată de Prof. Constantin Duțoiu (Liceul de Arte „Bălașa Doamna” din Târgoviște) și Raluca Maria Bălaş, coordonată de Prof. Floricica Ștefan (Colegiul Național Pedagogic „Constantin Cantacuzino” din Târgoviște).

Pentru clasele a IX-a și a X-a, câștigătorii sunt: Andrei Ionuţ Tîlvan, coordonat de Pr. prof. Marian Badea (Seminarul Teologic „Sf. Ioan Gură de Aur” din Târgoviște); Ştefania Andreea Însurăţelu, coordonată de Pr. prof. Iulian Predica (Colegiul Național Pedagogic „Constantin Cantacuzino” din Târgoviște) și Andreea Cristina Neculae, coordonată de Pr. prof. Laurențiu Florin Ghiță (Liceul de Arte „Bălașa Doamna” din Târgoviște).

Pentru clasele a XI-a și a XII-a, câștigătorii sunt: Maria Popa, coordonată de Pr. prof. Adrian Popa (Colegiul Național „Constantin Carabella” din Târgoviște); Andreea Negoi, coordonată de Prof. Daniela Rainea (Liceul „Aurel Rainu” din Fieni) și Teodora Gabriela Bulin, coordonată de Prof. Ion Mădălin Tudor (Colegiul Național „Ienăchiță Văcărescu” din Târgoviște).

La Concursul școlar eparhial au participat 795 de elevi de la școlile gimnaziale și liceele din Municipiul Târgoviște și orașele Pucioasa, Fieni, Moreni, Titu, Răcari și Găești. Sub îndrumarea profesorilor de Religie, Limba și Literatura Română, Istorie, Geografie, Educație Plastică/Artistică elevii au elaborat portofolii despre sfinții canonizați în Biserica Ortodoxă Română, care au contribuit decisiv la dimensiunea fundamentală a credinței poporului nostru, fiind modele de viețuire creștină pentru neamul românesc și întreaga lume creștină.

Toți elevii și profesorii lor coordonatori au primit din partea Înaltpreasfinției Sale premii constând în: sume de bani, volume eparhiale, calendare bisericești pe anul 2024 și diplome.

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI