You are currently viewing PROHODUL DOMNULUI LA CATEDRALA DIN TÂRGOVIȘTE

PROHODUL DOMNULUI LA CATEDRALA DIN TÂRGOVIȘTE

      

   

   Denia Prohodului Domnului a fost săvârșită, în ziua de 17 aprilie 2020, de către Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, însoțit de Părintele Vicar Eparhial, preoți și diaconi, în istorica Catedrală din Târgoviște.

   La finalul sfintei slujbe, Înaltpreasfinția Sa a condus procesiunea liturgică ce a presupus ocolirea Catedralei, ca simbol al punerii în mormânt a Sfântului Trup al Mântuitorului Hristos.

   În cuvântul Său, Înaltpreasfinția Sa a vorbit despre semnificația teologică a morții răscumpărătoare și mântuitoare a Domnului Hristos, evidențiind marea Sa iubire de oameni și rostul înnoitor al pătimirii Sale. Mitropolitul Nifon a evocat rolul și importanța Ortodoxiei strămoșești pentru viața și istoria noastră, dorul după comuniunea liturgică, dar și faptul că Biserica străbună se roagă pentru grabnica încetare a pandemiei și biruința asupra acestui dușman nevăzut. Înaltpreasfinția Sa a încurajat pe credincioșii aflați acasă, amintindu-le de puterea credinței și de lumina speranței ce izvorăște din Crucea Domnului.

   Slujba a fost transmisă on line, pe facebook, ea fiind urmărită de peste 69.000 de persoane, din Eparhie, din țară și din străinătate.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTE