You are currently viewing RECUNOȘTINȚA ȘI MULȚUMIREA ÎL FAC PREZENT PE DUMNEZEU ÎN MIJLOCUL NOSTRU

RECUNOȘTINȚA ȘI MULȚUMIREA ÎL FAC PREZENT PE DUMNEZEU ÎN MIJLOCUL NOSTRU

          

 

     

 

   Duminică, 15 ianuarie 2017, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit NIFON a celebrat Sfânta Liturghie la Catedrala din Târgoviște, eveniment la care au participat numeroși credincioși târgovișteni.
   Cu acest prilej, Înaltpreasfinția Sa a hirotonit întru diacon, pe seama Parohiei Românești, Protoieria Titu, pe tânărul Mihail Cătălin Dumitru, absolvent de studii de licență și masterat în cadrul facultății de Teologie și Științele Educației a Universității Valahia din Târgoviște.
   În cuvântul său, Înaltul Ierarh a aprofundat parabola evanghelică a acestei duminici, referitoare la vindecarea celor 10 leproși, evidențiind necesitatea de a ne manifesta cu recunoștință și mulțumire pentru tot binele primit, de la Dumnezeu sau de la oameni, în viața noastră personală și comunitară. De asemenea, Înaltul Ierarh a subliniat faptul că omul nu este lăsat niciodată singur în boală și suferință, deoarece întotdeauna Dumnezeu este alături de noi, ajutându-ne să depășim aceste momente și chiar oferindu-ne adesea vindecarea neputințelor noastre. Pentru toate însă trebuie să aducem multumire și recunoștință bunului Dumnezeu.

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI