You are currently viewing REPREZENTANȚII ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI PARTICIPĂ LA MANIFESTĂRILE ORGANIZATE ÎN CADRUL ÎNTÂLNIRII INTERNAȚIONALE A TINERETULUI ORTODOX DE LA TIMIȘOARA

REPREZENTANȚII ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI PARTICIPĂ LA MANIFESTĂRILE ORGANIZATE ÎN CADRUL ÎNTÂLNIRII INTERNAȚIONALE A TINERETULUI ORTODOX DE LA TIMIȘOARA

Cei 40 de tineri, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, reprezentanți ai Eparhiei noastre, au participat în zilele de vineri, 1 septembrie 2023 și sâmbătă, 2 septembrie 2023, la numeroasele manifestări din cadrul Întâlnirii Internaționale a Tineretului Ortodox de la Timișoara.

Astfel, în ziua de vineri, 1 septembrie 2023, au audiat prelegeri consacrate istoriei, culturii și spiritualității creștin-ortodoxe, precum și despre prietenie, din perspectivă biblică și patristică. Acestea au fost susținute de personalități ale vieții noastre spirituale și culturale: domnul Ioan Aurel Pop, Președintele Academiei Române („Poporul român, depozitar al Occidentului Latin și al Orientului Bizantin”), Pr. Profesor Vasile Mihoc (”Voi sunteți prietenii mei!”. Hristos – Prietenul cel bun al tinerilor), Prof. Petre Guran („Intimitate și străvedere în Dumnezeiasca Liturghie), Pr. Prof. univ. dr. Stelian Tofană (Ce înseamnă a fi „prieten cu Dumnezeu?”), Pr. Prof. univ. dr. Bogdan Tătaru-Cazaban (Prietenia în primele secole creștine) și Prof. univ. dr. Adrian Lemeni ( Bucuria și libertatea vieții trăite în credință). Întâlnirea s-a încheiat cu slujba de priveghere și sfânta Liturghie la Catedrala mitropolitană, la care au slujit și părinți de la Schitul românesc Prodromu, Muntele Athos.

În ziua de sâmbătă, 2 septembrie 2023, tinerii au audiat prelegeri despre aspectele fundamentale ale antropologiei creștine, precum și despre traficul de ființe umane și consumul de droguri. Acestea au fost susținute de: Pr. prof. univ. dr. Vasile Mihoc (Valoarea supremă a ființei umane. Elemente de antropologiei ortodoxă), Conf. univ. dr. Radu Țincu (Drogurile, flagelul generației actuale), Comisar Șef Laurențiu Dincă, Agenția Națională împotriva Traficului de Persoane, Centrul Regional Timișoara ( Traficul de persoane un fenomen în schimbare într-o societate în schimbare), Comisar Șef Vasile Gavrilescu, Dr. Bogdan Gheorghe și Psiholog Alina Neagoe (Agenția Națională Antidrog – Ministerul Afacerilor Interne).

Apoi, a avut loc Procesiunea prieteniei în Municipiul Timișoara, seara încheindu-se cu participarea tinerilor la slujba de Vecernie în parohiile oraşului şi dialoguri cu tinerii acestora.

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI