You are currently viewing RUGĂCIUNEA ÎN TRADIȚIA BISERICII ORTODOXE

RUGĂCIUNEA ÎN TRADIȚIA BISERICII ORTODOXE

Cu o grafică foarte atrăgătoare, cea de a XXIV-a broșură misionară dedicată tinerilor a fost tipărită de Editura Arhiepiscopiei Târgoviștei, la inițiativa Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, în cadrul „Anului omagial al rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului”, având ca scop promovarea viziunii ortodoxe asupra rugăciunii în rândul tinerelor generații.

Cele 36 de pagini ale broșurii, alături de fotografiile reprezentative și textul fluid, atrăgător și lejer citibil, constituie elementele ei fundamentale de atracție. Broșura a fost realizată de un colectiv redacțional alcătuit din: Pr. dr. Ionuț Adrian Ghibanu, Vicar eparhial, Pr. dr. Marian Robert Puiescu, Consilier eparhial și Pr. dr. Ionuț Ciprian Ileana, Consilier eparhial.

„Rugăciunea este absolut necesară împlinirii sensului vieții noastre, vieții religioase sau spirituale și mai cu seamă devenirii noastre. Avem nevoie de rugăciune, pentru că rugăciunea este o necesitate de viață. Este cea care ne ține în legătură cu Dumnezeu, ne transformă, ne îmbunătățește și ne oferă perspectiva cotidiană a veșniciei. Parfumul prezenței lui Dumnezeu, bucuria vieții, pacea și liniștea pot fi roadele rugăciunii, atunci când ea este intensă, curată, sinceră și insistentă. Rugăciunea este un act de încredere în Dumnezeu, deoarece intrăm în comuniune cu El, îi împărtășim toate ale noastre și, deși Îi cerem tot ceea ce considerăm a fi necesar, ne abandonăm mereu prezenței Sale inefabile, ne punem viața noastră și aspirațiile noastre, cu toate ale noastre în mâinile Lui”.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI