You are currently viewing S-AU FINALIZAT CONFERINȚELE PASTORAL-MISIONARE DIN PRIMUL SEMESTRU ÎN ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIȘTEI

S-AU FINALIZAT CONFERINȚELE PASTORAL-MISIONARE DIN PRIMUL SEMESTRU ÎN ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIȘTEI

   

 

   Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, însoțit de Pc. Pr. Vicar și Părinți Consilieri de la Centrul Eparhial, a prezidat, marți, 10 iulie 2018, Conferința Pastoral-Misionară cu tema „Anul omagial al unității de credință și neam și Anul comemorativ al făuritorilor Marii Uniri de la 1918”, pentru preoții din Protoieria Târgoviște Nord și din Protoieria Găești, ce a avut loc la Centrul Internațional de Conferințe al Universității Valahia din Târgoviște.    Înaltpreasfinția Sa a arătat, în cuvântul Său, rolul Ortodoxiei românești în realizarea unității noastre naționale, de-a lungul timpului, accentuând importanța tiparului în făurirea acestui nobil ideal.

   Referatele au fost susținute de către: Pr. prof. univ. dr. Florea Ștefan, de la Parohia Sf. Arhangheli din Târgoviște, Pr. Cătălin Ciobanu, de la Parohia Vișina II, și Pr. Romeo Petcu, de la Parohia Picior de Munte I. 

   Precizăm că acest eveniment încheie ciclul conferințelor Pastoral-Misionare din primul semestru, după ce joi, 5 iulie a.c., s-a desfășurat pentru preoții din protoieriile Târgoviște Sud și Titu, iar, vineri, 6 iulie a.c., pentru preoții din Protoieria Pucioasa.

   La final, în semn de mulțumire, apreciere și recunoștință, preoții au oferit flori Înaltpreasfinției Sale, în numele clericilor din Eparhia noastră, cu ocazia împlinirii unui deceniu de la primirea titlului de Mitropolit.

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI