You are currently viewing S-AU ÎNCHEIAT CONFERINȚELE PASTORAL-MISIONARE CU PREOȚII DIN ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIȘTEI

S-AU ÎNCHEIAT CONFERINȚELE PASTORAL-MISIONARE CU PREOȚII DIN ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIȘTEI

  

  

 

   Marți, 11 iulie 2017, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit NIFON a prezidat Conferința Pastoral-Misionară cu tema „Anul omagial al sfintelor icoane, al iconarilor și al pictorilor bisericești”, pentru preoții din Protoieria Titu, care a avut loc la Biserica Parohiei Sălcuța.
   În cuvântul său, Înaltpreasfinția Sa a vorbit despre importanța icoanei pentru spiritualitatea și cultura ortodoxă, ce se fundamentează pe Întruparea Fiului lui Dumnezeu și oferă omului o aprofundare vizibilă a credinței.
   Referatele au fost susținute de către: Pr. Eduard Marian Dobre (Parohia Crevedia), Pr. Vasile Ioan Dan (Parohia Mircea Vodă) și Pr. Ovidiu Domșa (Parohia Odobești) și au evidențiat diferite aspecte ale teologiei icoanei, ale vieții liturgico-sacramentale și duhovnicești în Ortodoxie.
   Precizăm că această conferință a încheiat ciclul conferințelor pastoral-misionare din Arhiepiscopia Târgoviștei, după ce au avut loc astfel de întruniri pentru preoții din toate cele cinci protoierii ale Eparhiei noastre.
   

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI