You are currently viewing S-AU ÎNCHEIAT CONFERINȚELE PREOȚEȘTI PASTORAL-MISIONARE DE TOAMNĂ DIN ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIȘTEI

S-AU ÎNCHEIAT CONFERINȚELE PREOȚEȘTI PASTORAL-MISIONARE DE TOAMNĂ DIN ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIȘTEI

  

   Joi, 9 noiembrie 2017, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, însoțit de Pc. Pr. Vicar și părinți consilieri de la Centrul Eparhial, a prezidat Conferința Pastoral-Misionară cu tema „Anul comemorativ Justinian Patriarhul și al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului”, pentru preoții din Protoieria Găești, care a avut loc la sediul protoieriei.
   În cuvântul rostit cu acest prilej, Înaltpreasfinția Sa a subliniat momentele cele mai semnificative ale slujirii pastoral-misionare a vrednicului de pomenire Patriarh Justinian Marina.
   Referatele au fost susținute de către Pr. Cătălin Ciobanu, de la Parohia Vișina II, Pr. Cristian Simescu de la Parohia Sf. Ioan din Găești și Pr. Romeo Petcu de la Parohia Picior de Munte I.
   Precizăm că, marți, 7 noiembrie 2017, Înaltpreasfinția Sa a prezidat conferința pentru preoții de la protoieriile Târgoviște Nord și Titu, referenți fiind Pr. Iulian Petrescu, de la Parohia Sf. Arhangheli din Târgoviște (Protoieria Târgoviște Nord), Pr. Gheorghe Miloș, de la Parohia Vizurești (Protoieria Titu), și Pr. Mihai Cătălin Dumitru, de la Parohia Românești (Protoieria Titu).
   La ambele evenimente, după prezentarea referatelor, s-a vizionat filmul, intitulat Patriarhul Justinian Marina-Biserica sub comunism, realizat de către TRINITAS TV. Iar, la finalul întâlnirilor, au avut loc discuții și întrebări asupra referatelor prezentate.

 

BIROUL DE PRESĂ ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI