You are currently viewing SĂRBĂTOAREA CINCIZECIMII LA CATEDRALA DIN TÂRGOVIȘTE

SĂRBĂTOAREA CINCIZECIMII LA CATEDRALA DIN TÂRGOVIȘTE

          

     

 

   Cu ocazia marii sărbători a Pogorârii Duhului Sfânt, numeroși credincioși au participat, duminică, 27 mai 2018, la Catedrala din Târgoviște, la Sfânta Liturghie săvârșită de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, însoțit de către Părintele Vicar Eparhial, împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

   După aceea, Înaltul Ierarh a oficiat Vecernia specială a sărbătorii Cincizecimii și a binecuvântat frunzele de nuc, tradițional simbol al darurilor Duhului Sfânt care s-a pogorât peste peste sfinții apostoli și ucenici.

   În cuvântul de învățătură, Înaltpreasfinția Sa a accentuat însemnătatea sărbătorii Rusaliilor, arătând că aceasta reprezintă momentul fondator, din punct de vedere văzut, al Bisericii, precum și actul identitar al misiunii de propovăduire a Evangheliei în lume. Mitropolitul Nifon a evidențiat rolul mântuitor al darurilor Duhului Sfânt care sfințesc și înnobilează omul, dezvoltându-i preocupările și angajamentul în zidirea comunității bisericești și în trăirea mărturisitoare a iubirii înnoitoare a Bunului Dumnezeu.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI