You are currently viewing SĂRBĂTOAREA SF. IER. NICOLAE ÎN ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIȘTEI

SĂRBĂTOAREA SF. IER. NICOLAE ÎN ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIȘTEI

                

               

 

  Marți, 6 decembrie 2016, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit NIFON, însoțit de preoți și diaconi a săvârșit Sf. Liturghie în biserica cu hramul Sf. Ier. Nicolae a Parohiei Șotânga, Protoieria Pucioasa, eveniment liturgic la care au participat numeroși credincioși din localitate și din împrejurimi. La finalul sfintei slujbe, Înaltul Ierarh a binecuvântat si inaugurat noua cancelarie parohială, recent construită.
   Cu acest prilej, a hirotonit întru preot, pe seama Parohiei Bungetu, Protoieria Târgoviște Sud, pe tânărul Antoniu Florin Dincă, licențiat și masterat al Facultății de Teologie și Științele Educației a Universității Valahia din Târgoviște.
   În cuvântul său, Înaltul Ierarh a evidențiat personalitatea Sf. Ier. Nicolae, pildă de generoasă milostenie, bunătate, înțeleptă slujire și jertfelnică mărturisire a ortodoxiei credinței. I P S SA a subliniat necesitatea promovării modelului de filantropie și slujire socială, după modelul principiilor evanghelice pe care Sf. Ier. Nicolae l-a practicat.

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI