You are currently viewing SĂRBĂTOAREA SF.M.M.DIMITRIE LA CATEDRALA DIN TÂRGOVIȘTE

SĂRBĂTOAREA SF.M.M.DIMITRIE LA CATEDRALA DIN TÂRGOVIȘTE

          

     

 

   Cu prilejul sărbătorii Sf. Mare Mucenic Dimitrie, sâmbătă, 26 octombrie 2019, Înaltpresfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, însoțit de Părinte Vicar, preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala din Târgoviște, în prezența a numeroși credincioși.

   Înaltul Ierarh a hirotonit, cu acest prilej, întru diacon, pe seama Catedralei din Târgoviște pe tânărul Ionuț Eusebiu Bratu, absolvent al Facultății de Teologie și Științele Educației a Universității Valahia din Târgoviște.

   În cuvântul său, Înaltpreasfinția Sa a vorbit despre cinstirea sfinților și rolul lor în Ortodoxie, evocând personalitatea Sf. M. M Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, și modelul său misionar de mărturie cu propria viață a dreptei credințe. Trăirea Evangheliei lui Hristos presupune angajarea pe drumul sfințeniei, slujirea aproapelui, participarea la viața liturgică a Bisericii și mărturia vieții, pentru aprofundarea comuniunii sfinte cu Dumnezeu prin sfinții Săi și pentru a atrage pe cât mai mulți la credință.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI