You are currently viewing SĂRBĂTOREA SF. IERARH NICOLAE LA MĂNĂSTIREA DEALU DE LÂNGĂ TÂRGOVIȘTE

SĂRBĂTOREA SF. IERARH NICOLAE LA MĂNĂSTIREA DEALU DE LÂNGĂ TÂRGOVIȘTE

  

   Cu ocazia sărbătorii Sf. Ierarh Nicolae, hramul istoric al bisericii Mănăstirii Dealu de lângă Târgoviște, cea mai mare necropolă voievodală munteană, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon a săvârșit slujba Sfintei Liturghii înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. Momentul liturgic a adunat numeroși credincioși din istorica Cetate de Scaun dar și din împrejurimi.

   În cuvântul său, Înaltpreasfinția Sa a vorbit despre personalitatea teologică și filantropică a Sf. Ier. Nicolae, aprofundând virtuțile bunătății, generozității și dărniciei, care l-au făcut cunoscut în epoca sa și până astăzi. Înaltul Ierarh a îndemnat la urmarea iubirii de aproapele, după modelul Sf. Ier. Nicolae, ca semn al iubirii față de Dumnezeu și modalitate firească de promovare a comuniunii și a solidarității umane, în spiritul Evangheliei lui Hristos.

   Reamintim că în pridvorul bisericii Mănăstirii Dealu se află depus, spre veșnică odihnă, într-un sarcofag special, capul lui Mihai Voievod Viteazul, primul nostru mare întregitor de țară, iar, la 10 iunie 2018, a avut loc impresionanta ceremonie de resfințire a bisericii, în prezența Patriarhului României și a unor oficialități naționale, ca dar al Bisericii pentru omagierea Centenarului Marii Uniri.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI