You are currently viewing „ȘCOALA ALTFEL” – IPOSTAZE EDUCAȚIONALE ȘI CONSTANTE ALE ÎNVĂȚĂRII- LA SEMINARUL TEOLOGIC ORTODOX „SFÂNTUL IOAN GURĂ DE AUR” DIN TÂRGOVIȘTE

„ȘCOALA ALTFEL” – IPOSTAZE EDUCAȚIONALE ȘI CONSTANTE ALE ÎNVĂȚĂRII- LA SEMINARUL TEOLOGIC ORTODOX „SFÂNTUL IOAN GURĂ DE AUR” DIN TÂRGOVIȘTE

 

Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Ioan Gură de Aur” a desfăşurat, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, în perioada 27-31 martie 2023, cu prilejul săptămânii „Şcoala Altfel”, numeroase activităţi educaționale.

Dintre acestea, amintim numai de câteva, reprezentative, precum participarea elevilor la diverse jocuri teatrale de interior şi de exterior, care le-au oferit posibilitatea să se exprime prin mimă, să improvizeze, să interacționeze și să se exprime verbal. Apoi, activitatea de încondeiat ouă, care s-a desfășurat la Muzeul „Vasile Blendea”, pelerinajul la mănăstirile Dealu, Nucet și Stelea, precum și vizita la Muzeul de Istorie.

Prin intermediul unui atelier culinar, elevii clasei a VII-a, au învățat de la maeștrii bucătari arta gastronomiei. De asemenea, în cadrul vizitei la Facultatea de Ingineria Mediului din Târgoviște, elevii au fost informați în legătură cu programele de studii și cu privire la modalitatea de admitere, fiind vizitate laboratoarele de cercetare. O activitate deosebită s-a desfășurat la Facultatea de Teologie și Științele Educației din cadrul Universității „Valahia”, unde, după prezentarea mediului academic, Prodecanul Facultății, Pr. prof. univ. dr. Ștefan Florea, le-a vorbit elevilor despre vocația preoțească și despre importanța misiunii Bisericii în contemporaneitate.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI