You are currently viewing SFÂNTA CRUCE – MĂRTURIE A CREDINȚEI CREȘTINE, SEMN DE BIRUINȚĂ ȘI SIMBOL AL IUBIRII ATOTMILOSTIVE A LUI DUMNEZEU

SFÂNTA CRUCE – MĂRTURIE A CREDINȚEI CREȘTINE, SEMN DE BIRUINȚĂ ȘI SIMBOL AL IUBIRII ATOTMILOSTIVE A LUI DUMNEZEU

   

   În Duminica Sfintei Cruci, a treia a Postului Învierii Domnului, în ziua de 31 martie 2019, credincioșii târgovișteni au venit în istorica Catedrală a orașului, pentru a fi alături de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon care, însoțit de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie.
   Tânărul Constantin Cosmin Negulescu, absolvent al Facultății de Teologie și Științele Educației a Universității Valahia din Târgoviște, a fost hirotonit diacon, de către Înaltpreasfinția Sa, pe seama Parohiei Glodeni, Protoieria Pucioasa.
   În cuvântul său, Mitropolitul Nifon a aprofundat semnificația duhovnicească a Sfintei Cruci, arătând că ea este, pentru noi creștinii, cel mai sfânt altar de jertfă, mărturie a credinței noastre și semn al biruinței asupra patimilor și asupra tuturor neajunsurilor vieții. Ea este indisolubil legată de Învierea Mântuitorului Hristos din morți, pe care o anunță și spre care ne călăuzește, totodată, fiind și simbolul iubirii atotmilostive a Bunului Dumnezeu care ne cuprinde pe toți.

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI