You are currently viewing SLUJIRE ARHIEREASCĂ LA BISERICA „SF ANTONIE CEL MARE” – PARACLIS EPARHIAL – DIN TÂRGOVIȘTE

SLUJIRE ARHIEREASCĂ LA BISERICA „SF ANTONIE CEL MARE” – PARACLIS EPARHIAL – DIN TÂRGOVIȘTE

Luni, 10 mai 2021 și marți, 11 mai 2021, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, însoțit de Părinți Consilieri, preoți și diaconi a săvârșit Sfânta Liturghie la Paraclisul Eparhial Kretzulescu din Târgoviște.

Cu aceste ocazii, a hirotonit, în prima zi, întru preot, pe tânărul diacon Sandu Nicolae, pe seama Parohiei Chirca, Protoieria Găești, și pe tânărul Sergiu Ionescu pe seama Parohiei Ungureni, Protoieria Titu, iar în cea de a doua zi, acesta a fost hirotonit întru preot.

Răspunsurile la strană au fost date de Grupul Coral Bărbătesc Valahia Christiana al Arhiepiscopiei Târgoviștei, dirijat de domnul Asist. univ. dr. Mihail Vlădăreanu.

Mitropolitul Nifon a evidențiat, în cuvântul său de învățătură, importanța slujirii clericale la parohie, nevoia de aprofundare a vieții spirituale a credincioșilor, de intensificare a educației catehetice a tinerelor generații și a activității social-filantropice. Înaltul Ierarh a îndemnat pe tinerii preoți să sprijine prin activitatea lor parohială misiunea Bisericii noastre strămoșești, dezvoltând o bună colaborare cu profesorii de Religie de la școlile din localitățile în care au fost trimiși spre slujire, precum și eforturile generale de limitare și de eradicare a noii pandemii.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI