You are currently viewing SLUJIRE ARHIEREASCĂ LA CATEDRALA DIN TÂRGOVIȘTE

SLUJIRE ARHIEREASCĂ LA CATEDRALA DIN TÂRGOVIȘTE

      

 

   În Duminica a X-a după Rusalii, 28 august 2016, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit NIFON, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, s-a aflat în mijlocul a numeroși credincioși, săvârșind Sfânta Liturghie în Catedrala Mitropolitană din Târgoviște, ctitoria Sfântului Voievod Neagoe Basarab.
   Cu acest prilej, Înaltpreasfinția Sa a hirotonit întru preot, pe seama Parohiei Cornetu, Protoieria Titu, pe diaconul Valentin Ionuț Preda, absolvent al Facultății de Teologie și Științele Educației din cadrul Universității Valahia din Târgoviște.
   În cuvântul de învățătură rostit în cadrul Sfintei Liturghii, Înaltul Ierarh le-a vorbit credincioșilor despre faptul că rugăciunea stăruitoare și postirea jertfelnică fac din credință o legătură vie a omului cu Dumnezeu. Astfel, credința nu rămâne o simplă convingere intelectuală, ci devine o relație reciprocă de iubire, căci și Dumnezeu Se dăruiește nouă când revarsă peste noi Harul Său care alungă ispitele demonilor, alină suferința celor bolnavi și dă speranță celor aflați în situații aparent fără ieșire.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI