You are currently viewing SMERENIA – MĂRTURIE A IUBIRII ȘI A CREDINȚEI NOASTRE -SLUJIRE ARHIEREASCĂ LA CATEDRALA DIN TÂRGOVIȘTE-

SMERENIA – MĂRTURIE A IUBIRII ȘI A CREDINȚEI NOASTRE -SLUJIRE ARHIEREASCĂ LA CATEDRALA DIN TÂRGOVIȘTE-

În duminica a IV-a după Rusalii, în ziua de 18 iulie 2021, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, însoțit de un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie la catedrala din Târgoviște.
La evenimentul liturgic, au luat parte numeroși credincioși din Municipiul Târgoviște, care au dorit să fie alături de Ierarhul lor în rugăciune și mărturie a credinței strămoșești.
În cuvântul Său, Înaltul Ierarh a aprofundat smerenia, credința puternică și iubirea de aproapele a sutașului roman care a obținut vindecarea slujitorului său grav bolnav de către Mântuitorul Hristos. Deși, păgân, el ne-a oferit o uimitoare pildă de umilință și de umanitate profundă, deoarece nu a pregetat să alunge orice fel de mândrie din sufletul său, pentru a-l ajuta pe cel ce-l slujea cu bună credință de atâta vreme. Astăzi, exemplul lui se constituie într-un îndemn, pentru noi toți, de a fi aproape de semenii noștri, mai ales acum în condiții de pandemie și de a-i sprijini pe toți cei care au nevoie de ajutorul nostru, ca mărturie a credinței noastre și ca mijloc de propovăduire prin fapte a valorilor Evangheliei lui Hristos.

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI