You are currently viewing TABERE DE VARĂ PENTRU TINERI ORGANIZATE DE PAROHII ALE ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI

TABERE DE VARĂ PENTRU TINERI ORGANIZATE DE PAROHII ALE ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, în perioada 23 – 25 august 2023, parohii ale Eparhiei noastre au organizat tabere de vară pentru tineri din cadrul comitetelor de tineret parohial.

Astfel, 15 tineri ai Parohiei Sf. Ioan Gură de Aur din Târgoviște, au mers în tabără la Centrul Cultural-Misionar de la Mănăstirea Peștera Ialomiței. Însoțiți de preoții parohiei, Pr. Hrestic Bogdan-Petru și Pr. Gheorghe Ștefănel-Cosmin, ei au îmbinat rugăciunea cu activitățile recreative în aer liber în spațiul binecuvântat al Parcului Național Bucegi. Programul taberei a debutat cu rugăciunea pentru călătorie, rostită în biserica parohială, și a inclus închinarea în bisericile Ansamblului Monastic al Mănăstirii Peștera Ialomiței, vizitarea barajului Bolboci, a Peșterei Ialomiței și a Platoului Padina, precum și drumeția la Cascada Doamnele situată la baza Vârfului Bătrâna al Masivului Bucegi. La întoarcere, tinerii au s-au închinat și la Mănăstirea Cota 1000 din Arhiepiscopia Târgoviștei și au revenit în biserica parohială unde au rostit rugăciunea de mulțumire.

Însoțiti de Pr. Gheorghe Preda Vasile Silviu de la Parohia Bădulești, comuna Crângurile, Protoieria Găești, 25 de tineri care fac parte din Comitetul de Tineri al Parohiei Bădulești au mers în tabără la Gâlma. Ei au participat la diverse jocuri și concursuri de cultură generală, abilități practice, activități recreative în aer liber, dar și la momente duhovnicești, la Mânăstirea Peștera, care au susținut formarea tinerilor în spiritul valorilor creștine autentice, precum și drumeții montane la monumentele naturale ale Bucegilor – Peștera Ialomiței, Lacul Bolboci și Cheile Tătarului.

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI