You are currently viewing TÂRNOSIREA BISERICII PAROHIEI RACIU DIN ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIȘTEI

TÂRNOSIREA BISERICII PAROHIEI RACIU DIN ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIȘTEI

          

          

          

          

          

          

 

 

   Foarte mulți credincioși din satul Raciu, comuna Raciu și din împrejurimi, au participat, duminică, 20 octombrie 2019, la slujba de târnosire a bisericii Parohiei Raciu, cu hramul Sf. Ap. Petru și Pavel, Protoieria Târgoviște Sud, și la Sfânta Liturghie, ambele săvârșite de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, însoțit de Părintele Vicar Eparhial, Părinți Consilieri de la Centrul Eparhial, protopopul Protoieriei Târgoviște Sud, preoți și diaconi.
   În cuvântul său, Înaltpreasfinția Sa a vorbit despre importanța bisericii ca locaș de cult, ca loc de întâlnire a dumnezeirii cu umanitatea, ca simbol al unității comunității locale, clădit cu jertfelnică și iubitoare implicare a întregii parohii. Sfântul locaș este ofranda a ceea ce avem mai frumos si mai nobil, fiindcă ctitorirea reprezintă un act misionar, de mărturisire a lui Dumnezeu.
   La final, Mitropolitul Nifon a oferit rangul de iconom stavrofor preoților Laurențiu Ghiță și Bogdan Ghiga, pentru activitatea lor în slujba Bisericii, iar sponsorilor și ajutătorilor, diplome de recunoștință, după care a binecuvântat darurile special pregătite pentru a fi dăruite credincioșilor care au luat parte la acest important eveniment eparhial.
   Reamintim ca biserica Parohiei Raciu a fost ridicată între anii 2004-2019, prin grija Centrului eparhial al Arhiepiscopiei Târgoviștei , a unor generoși sponsori, a autorităților locale și a credincioșilor din parohie.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI