You are currently viewing TÂRNOSIREA NOII BISERICI CU HRAMURILE SF. M. M. PANTELIMON ȘI SF. AP. ANDREI DIN SATUL ZIDURILE, COMUNA ODOBEȘTI, JUD. DÂMBOVIȚA

TÂRNOSIREA NOII BISERICI CU HRAMURILE SF. M. M. PANTELIMON ȘI SF. AP. ANDREI DIN SATUL ZIDURILE, COMUNA ODOBEȘTI, JUD. DÂMBOVIȚA

   

   Duminică, 16 octombrie 2016, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit NIFON, însoțit de un sobor de preoți și diaconi, va săvârși slujba de târnosire a bisericii nou construite în Parohia Domnița Bălașa, din Satul Zidurile, Comuna Odobești, Jud. Dâmbovița, cu hramurile Sfântul Mare Mucenic Pantelimon și Sf. Ap. Andrei.

   Cu acest prilej, credincioșii care vor dori, bărbați și femei, se vor putea închina și intra în Sfântul Altar până seara târziu, ocazie unică, conform tradiției noastre ortodoxe liturgice.

   Precizăm că biserica a fost ridicată, între anii 2005-2016, cu binecuvântarea Înaltpreasfinției Sale, prin strădania și râvna Preotului Victor Aurelian STANCIU, cu sprijinul Arhiepiscopiei Târgoviștei, al unor instituții ale statului, al enoriașilor parohiei și cu contribuția mai multor sponsori și donatori. Sfântul locaș este construită în formă de cruce, având trei turle, cu o expresivă pictură realizată în tehnica fresco.

   Invităm credincioșii să participe la acest eveniment sacramental al Eparhiei noastre, începând cu ora 8.00.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI